E2h

Hur man gör övningar kontorsdator

Yrkesverksamma som arbetar hela dagen framför datorer eller på deras kontorsbord är skolexempel för stillasittande livsstil. De har lite fysisk aktivitet på grund av arten av deras jobb, som vanligen omfattar långa timmar sitter ner och hunching över dokument, papper eller tangentbordet. De flesta kontorsanställda är ur form och överarbetad. Inte bara det, sitter på ett skrivbord hela dagen gör att du riskerar förslitningsskador som karpaltunnelsyndrom.

Hälsa är numera en angelägenhet för alla

Hälsa är numera en angelägenhet för alla. Tack vare dokumentärer som "Supersize Me" och andra undersökande funktioner som betonar de osunda kostvanor hos många människor i den utvecklade världen, många börjar nu bli medvetna om sina kroppar och ta hand om sin hälsa. Fler och fler människor försöker nu att ta tid att träffa gymmet och göra utomhusaktiviteter att leva ett hälsosammare livsstil.

Hur man gör övningar kontorsdator. Handleder och armar.
Hur man gör övningar kontorsdator. Handleder och armar.

Medan de flesta kanske har viljan att förändra sin livsstil, det bara aldrig verkar som möjligt på grund av oöverkomliga scheman. Tyvärr har inte alla människor har lyxen av tid att ta ett par timmar på en dag för att få ett träningspass.

Det kanske inte är lika bra som att gå till gymmet eller bryta en svett när du kör i en timme i parken. Däremot kan träna på kontoret säkert göra dig gott. Med några vanliga kontorsmaterial och möbler, kan du enkelt dina kaffepauser och raster lunch till värdefull träningstid.

Även om dessa rutiner kan vara låg påverkan

Även om dessa rutiner kan vara låg effekt, kanske du vill rådfråga din läkare innan du gör denna uppsättning av övningar. Be din chef, handledare och andra medarbetare om dina planer att utöva samtidigt på jobbet kan också vara en bra idé. Även om det är osannolikt att det är mot företagets policy, är det alltid bra att informera dem som kan se dig göra något utöver det vanliga. Dessa övningar kan inte bränna fett eller bygga muskler, men de gör lindra stress.

Hälsa är numera en angelägenhet för alla. Medan du sitter på ditt skrivbord stol.
Hälsa är numera en angelägenhet för alla. Medan du sitter på ditt skrivbord stol.

Handleder och armar - De handleder och händer är förmodligen den mest överarbetad del av en kontorist kropp. Utan mycket stretching och andra former av stimulans, väckte trötthet omkring med repetitiva rörelser kan leda till läskiga komplikationer såsom karpaltunnelsyndrom.

För att förhindra detta, gör dessa enkla att göra övningar.

  • Medan du sitter på ditt skrivbord stol, förlänga din högra arm (som om du frågar någon att sluta) helt, och se till att armbågen inte är böjd. Använd din vänstra hand för att dra fingrarna mot dig. Håll detta i ca 20 till 30 sekunder. Upprepa med den andra armen.
  • Sätt ihop handflatorna framför bröstet, hålla din underarm parallellt med golvet. Tryck och flytta dina handleder från vänster till höger. Gör detta växelvis. Detta löser dina leder och slappnar handmuskler efter timmar av att skriva bort på datorn skrivbord.

Ryggen

Ryggen - Sitta ned under en längre tid lägger enorm tyngd på ryggen, och om din skrivbordsstol inte är ergonomisk, kan du anstränga ryggen. Periodvis stå upp och sträcka för att lindra stress på din rygg. Du kan också sträcka på ryggen när du sitter. Vrid bara din torso från sida till sida i långsamma och repetitiva rörelser för att lindra stelhet i ryggmuskulaturen.

Benen - Benen får knappt någon verksamhet under loppet av ett kontor dag, och du kan utveckla uppsvällda åderbråck. De är oftast gömd bakom ett modernt skrivbord, aldrig blinka förrän det är dags för en paus. När du sitter bekvämt, sparka upp benet tills det är parallellt med golvet. Försök pekar tårna uppåt så högt som möjligt. Detta bör sträcka och avlasta musklerna i vaden, samt uppmuntra till cirkulationen. Att göra detta minskar risken för att du får det stift-och-nålar känsla i nedre delen av kroppen.

Dessa övningar tar oftast inte mer än fem till tio minuter per session. Kom ihåg att göra minst en stretching övning var 30 minuter. Även att bara stå upp och gå omkring en minut kan bidra till att förbättra cirkulationen.