E2h

Hur man gör physioball sittande höft övningar

En physioball är också känd som födelse boll

En physioball är också känd som födelse boll, kropp boll, balans boll, gym boll, gymnastik boll, gym boll, physioball, Pezzi boll, pilates boll, sport boll, terapi boll, Svenska boll, boll eller yoga boll. Det är en stor boll av mjuk, elastisk polyvinylklorid och fylld med luft. I motsats till att utöva på en plan yta, träna med en physioball kräver mer muskler för balans så de använda musklerna stärks över tiden. Kärnan muskler (dvs. buken och musklerna) är i fokus för physioball övningar.

Du kan göra physioball sitter hip övningar på detta sätt:

  • Första saker först. Du måste ha en stor physioball att göra övningen. Du kan köpa en på nätet eller i din favorit varuhus.
  • Hitta en spotter och en trevlig plats att utöva. Som nybörjare behöver du någon att vaka över dig för säkerheten. Du kommer aldrig veta om du faller eller vid fullsatta muskler. Gör din träning i en trevlig plats där du kan koppla av och där du är bekväm.
  • Bär bekväma kläder. Bär inte tunga kläder som jeans eller kjolar. Bär jeans och en trevlig, bekväma skjorta. Detta bör göra att du fokusera mer på din träning.
  • Starta din träning. Sitt rakt på bollen. Tvinga inte dig själv att balansera rätt sedan och där. Om du har svårt att balansera, söka hjälp från din spotter. Håll i honom tills du kan göra det själv.
  • Arch ryggen och låt magen ut. Överdriv inte övergripande, bara båge så mycket som du är bekväm. Låt dina höfter och bollen rulla framåt när du gör detta.
  • Runt din rygg och låt din mage i. När du gör det, rulla bollen och höfterna bakåt. Inte överdriva detta bör du bara något runt nedre delen av ryggen och inte riktigt böja framåt.
  • Upprepa steg 5 och 6. Gå fram och tillbaka 8-16 gånger. Axeln och huvudet måste stanna i samma position som du gör steg fem och sex. I dessa steg är endast ryggen, höften och kulan rör.
  • Den här gången hålla ryggen, axlar och huvud rakt. Rulla höfterna och bollen till höger. Få dem att anpassa till din rygg och axlar i centrum och sedan rulla dem till vänster. Upprepa detta 8-16 gånger.
  • Fortfarande hålla ryggen, axlar och huvud rakt, göra cirkelrörelser med din höft och bollen. Gör en medurs för åtta gånger och sedan en moturs rörelse igen för åtta gånger.

Hur man gör physioball sittande höft övningar. Första saker först.
Hur man gör physioball sittande höft övningar. Första saker först.

Din physioball måste vara tillräckligt stor så att dina knän är i samma höjd eller högre än höfterna. Annars kommer det att ge dig tillbaka, höft och knä smärta. Överdriv inte din träning. Motion bara så mycket som du är bekväm. Som nybörjare bör du ge din kropp tid att vänja sig vid övningen.