E2h

Hur man gör själv massage på händer

Vi är beroende av våra händer att göra en massa saker

Vi är beroende av våra händer att göra en massa saker. Under dagen kan du känna att dina händer känns trött. Du kan vila händerna för att lindra spänningen eller så kan du också göra en egen massage på händerna för att få blodet cirkulerande och slappna dem. Det är ganska lätt att göra en hand massage på dig själv. Följ bara stegen nedan så att du kan lära dig att göra handen massage på dig själv.
Här är de steg som du kan följa för att ge dig själv en hand massage:

  • Förbered dig. Välj en plats där det är tyst för att hjälpa dig att slappna av hela kroppen. Även om du massera bara händerna, kan det hjälpa dig att lugna och slappna av hela kroppen. Sitt i en bekväm stol. Du kan sätta på lite avslappnande musik om du vill.
  • Massera baksidan av din hand. Börja med att placera din högra framsidan handflata nedåt på låret. Använd din andra hand för att få din lillfingret och massera den med tummen. Använd långa slag med början från baksidan av handen mot fingertoppen. Detta kommer att hjälpa till att hålla blodet flyter. Gör detta med alla finger på höger hand.
  • Massera handflatan. Vänd handen över när du är klar massera varje finger med handflatan nedåt. Gör samma procedur du gjorde med fingrarna med handflatan uppåt. Fortsätt till massera handflatan när du är klar med alla fingrarna. Du kan sätta större press på handflatan eftersom det är den tjockaste delen av din hand. Prova att göra olika tekniker när massera. Du kan massera med cirkelrörelser också.
  • Massera den andra handen. Nu kan du massera vänstra hand när du är klar med den högra. Bara upprepa föregående steg tills du är klar.
  • Sträcka på fingrarna. Sträck fingrarna genom att sprida fingrarna borta från varandra. Efter detta, stäng dina händer för att bilda en knytnäve. Upprepa detta flera gånger tills din hand känns avslappnad.


Hur man gör själv massage på händer. Massera baksidan av din hand.
Hur man gör själv massage på händer. Massera baksidan av din hand.

Dessa är de steg som du kan följa om du vill veta hur du kan göra en egen massage på händerna. Stegen är ganska lätt och du kommer att kunna göra det på bara några minuter. Ta dig tid att vila händerna, speciellt om du arbetar på ett kontor där du alltid framför datorn. Med en 5-minuters paus är mycket effektiv när du känner att dina händer är för ansträngda. För att göra det lättare för dig att massera dina händer, kan du använda handkräm. Detta kommer också att återfukta huden och lämnar den mjuk och smidig.
Det är mycket viktigt att ta hand om våra händer eftersom vi är beroende av dem för att göra så många saker. Du kan också få en helkroppsmassage en gång i månaden för att känna sig avslappnad och föryngrad. Du kommer att bli förvånad över hur strömförande du kommer att känna efter att få en massage.