E2h

Hur man gör skuldra övningar: överarmsmuskeln träning

Kolla in dessa skuldra träning

Shoulder muskulatur kan göra hela skillnaden. Vill du ha en sexig bild? Då behöver du starka delts (det är bodybuilding förkortning för deltoids). Öka din storlek ger kroppen en balanserad utseende. Säg adjö till jackor som gör att du ser ut som du är i utbildning för NFL. Och på tal om sport, starka Deltoid muskler göra för förbättringar på spelplanen.

Hur man gör skuldra övningar: överarmsmuskeln träning. TAKMONTERAD hantelpress.
Hur man gör skuldra övningar: överarmsmuskeln träning. TAKMONTERAD hantelpress.

Axlar möjligt för oss att lyfta upp våra vapen. Var och en har en deltoideusmuskeln. Deltamuskeln består av tre delar. Den främre (främre) deltamuskeln tjänar att höja armen uppåt framför kroppen. Den mediala (mitten) deltamuskeln höjer armen uppåt åt sidan. Den bakre (tillbaka) deltamuskeln höjer armen uppåt bakom kroppen.

Just har börjat som en bodybuilder? Börja sedan med en eller två uppsättningar (med 8-12 repetitioner per set) för varje övning. Om fyra övningar verkar alltför skrämmande, så är det bara att göra två eller tre. Det viktigaste är att göra din träning genomförbart. Ja, gör tre eller flera uppsättningar av varje övning är perfekt, och slutföra alla fyra kommer att ge maximalt resultat. Men om det belopp känns som en knepig, då är det inte ett realistiskt rutin för dig.

Som med alla kroppsdelar, se till att dina axlar värms upp innan du lägger pounds. Detta är en av de viktigaste tipsen muskelbyggande. En uppvärmning kan vara så enkelt som att avstå från hantlarna för den första uppsättningen av en övning. Vikter för dessa övningar är lätta eftersom deltoideus är en ganska liten muskel. Undantaget är den överliggande hantel press, här kan en tyngre lyftas eftersom alla tre delar av deltoideus fungerar. Nu är du redo att göra det här träningspasset överarmsmuskeln? Det är dags att bygga dessa delts!

Kolla in dessa skuldra träning. Böjd LATERAL höja (även känd som omvänd flyes) denna övning fungerar den bakre deltamuskeln.
Kolla in dessa skuldra träning. Böjd LATERAL höja (även känd som omvänd flyes) denna övning fungerar den bakre deltamuskeln.

 1. TAKMONTERAD hantelpress Denna övning stärker effektivt hela deltamuskeln (främre, mediala och bakre). För att utföra denna övning:
  • Stå eller sitta med hantlar i handen. (Stående gör en övning något hårdare eftersom din kärna muskler är också med i arbetet. När man står, kom ihåg att hålla knäna lätt böjda och abs stark.)
  • Höj hantlarna till axelhöjd med armbågarna böjda och handflatorna framåt.
  • Tryck på vikter upp och mot varandra när du räta ut armarna, hålla bara en liten böj i armbågarna i toppen.
  • Långsamt upp vikterna ner till utgångsläget.
 2. HANTEL LATERAL upp denna övning fokuserar på den mediala huvudet av deltoideus. För att utföra denna övning:
  • Stå med hantlarna framför kroppen, handflatorna mot varandra.
  • Håll armbågarna och knäna lätt böjda, abs tight och axlarna avslappnade.
  • Lyft armarna uppåt och ut till dina sidor i en vid båge till ca axelhöjd.
  • Sakta tillbaka till utgångsläget.
 3. BÖJD LATERAL höja (även känd som omvänd Flyes) Denna övning fungerar den bakre deltamuskeln. Det kan göras från sittande eller stående läge. För att utföra denna övning:
  • Börja med att ta tag två hantlar (handflatorna mot varandra). Böj överkroppen framåt så att den är nästan parallell med marken. Låt hantlarna hänga ner framför kroppen.
  • Med en liten böj på armbågarna, höja hantlarna upp och ut åt sidorna tills de är parallella med marken. När du lyfter vikter uppåt, fokusera på att pressa ihop skulderbladen.
  • Långsamt tillbaka vikterna tillbaka till utgångsläget.
 4. HANTEL FRONT upp denna övning fokuserar på främre huvud deltoideus. För att utföra denna övning:
  • Stå med hantlarna framför kroppen, handflatorna benen.
  • Håll armbågarna och knäna lätt böjda, abs tight och axlarna avslappnade.
  • Lyft armarna upp framför kroppen tills de är i axelhöjd. (Om att göra båda armarna samtidigt gör det svårt att hålla god hållning, försök sedan lyfta bara en arm i taget.)
  • Sakta tillbaka till utgångsläget.

Nu kan du göra skuldra träning. Med trogen träning, rätt kost och vila, kommer dessa fyra övningar vända mesiga axlar till imponerande stenblock.