E2h

Hur man gör sneda övningar

De sneda muskler är muskler som ingår i buken muskelgrupp

De sneda muskler är muskler som ingår i buken muskelgrupp. Det finns två uppsättningar av sneda muskler - de interna obliques och de externa sneda. Båda kör i en diagonal riktning från sidan av midjan och ner mot mitten av bäckenet. Starka sneda muskler är avgörande för att stödja ryggen och de kan även bidra till att förbättra din hållning. Nedan är några bra övningar för att stärka och stretching dina sneda muskler:

Hur man gör sneda övningar. De sneda muskler är muskler som ingår i buken muskelgrupp.
Hur man gör sneda övningar. De sneda muskler är muskler som ingår i buken muskelgrupp.
  1. Cykel kick. Ligg platt på golvet på en bekväm träningsmatta med nedre delen av ryggen tryckt mot marken. Sätt händerna förutom huvudet, med armbågarna mot rakt ut - inte framåt mot dina fötter. Håll hakan bort av bröstet. Ta upp båda knäna upp till ca 45 graders vinkel och sakta röra din högra armbåge till vänster knä, följt av vänster armbåge till höger knä. Du behöver inte att faktiskt röra armbågen till knäet, men få så nära som du bekvämt kan nå. Detta arbete bör ske i en långsam, avsiktlig sätt. Börja göra 3 uppsättningar av 10 repetitioner.
  2. Oblique crunch. Ligg på rygg med böjda knän och fötterna på golvet. Nu långsamt släppa båda knäna till vänster så vänster ben vilar på golvet med höger ben ovanpå vänster. Placera händerna tillbaka öronen med armbågarna pekande rakt ut - parallellt med golvet. Nu lyfter dina axlar från golvet och räkna till tre, och sedan tillbaka till utgångsläget. Börja med 3 uppsättningar av 10 på varje sida av kroppen. En avancerad version av denna övning är att ta en 10 platta pund vikt från en skivstång set och hålla plattan på bröstet när du gör övningen.
  3. Side böjar. Stå upp med en £ 10 hantel (eller vad vikten känns hanterbar) i varje hand, med knäna lätt böjda. Sakta böjer över till höger sida, sänka hantel så långt du kan, och sedan tillbaka till utgångsläget. Gör 1 set 15 reps på höger sida, stanna upp en stund och gör sedan 15 reps på vänster sida. Börja med 3 uppsättningar av 15 reps på varje sida.

Det är väldigt viktigt att tänka på att upprätthålla rätt kropp inriktning medan sakta framåt genom dessa övningar. Nyckeln till att göra effektiva sneda övningar är inte i mängden - det är i kvaliteten. Och som med alla träningsprogram, bör du kontrollera med din läkare innan du börjar arbeta dina sneda muskler.