E2h

Hur man gör stationära utfall

Utöva benen för att stärka dem och tonen dem är en bra sak att göra om du är i någon typ av sport. Det är också bra att utnyttja dem för allmän kondition. En av de övningar som du kan göra för att rikta dina ben och skinkor är att göra vissa stationära utfall. Detta är en idealisk typ av motion, särskilt för människor som inte har tid att gå till gymmet på grund av deras upptagna scheman. Ta reda på hur du kan göra de stationära utfall ordentligt genom att läsa stegen nedan.

Dessa är de steg som du måste följa om du vill göra stationära utfall ordentligt:

  • Värm upp. Det första steget i att göra någon form av motion är att värma upp kroppen först. Detta kommer att hindra dig från att uppleva dras muskler medan du gör din träning rutin. Jogga på plats under ca 5 minuter. Göra några stretching med dina knän, ben och armar. Fortsätt med nästa steg om du redan är uppvärmd.
  • Korrekt positionering. Stå med fötterna tätt ihop och ryggen rak. Starta utfall med höger ben först. Steg höger fot och knä samtidigt din vänstra fot på golvet. Sulan på din vänstra fot ska vara i fullständig kontakt med golvet. Medan du gör detta, se till att din rygg är rak. Kontrollera också att se om din högra knä är i linje med din fotled. Låt inte ditt knä gå över där din fotled är. Tanken är att skapa 90 grader med höger ben.
  • Att göra de stationära utfall. Behåll positionen för flera punkter. Efteråt, gå tillbaka till din ursprungliga position. Din vänstra fot ska inte lämna golvet medan du går tillbaka till din ursprungliga position. Gör samma procedur men den här gången, utfall framåt med vänster fot. Upprepa steg 10 gånger och vila. Du kan göra 5 utfall med höger ben och 5 utfall med vänster ben eller så kan du göra 10 utfall alternerande benet du använder.
  • Variationer. När du blir van att göra övningen, kan du lägga till hantlar medan du gör utfall. Att göra detta kommer att kräva mer ansträngning när du utfall framåt, men det kommer också att öka din styrka om du gör det regelbundet. Öka antalet repetitioner för varje uppsättning eller öka antalet uppsättningar som du gör varje dag.


Hur man gör stationära utfall. Korrekt positionering.
Hur man gör stationära utfall. Korrekt positionering.

Dessa är de steg som du kan följa för att du ska göra de stationära utfall ordentligt. Du kommer att känna styrkan i benen efter några dagar eller veckor att göra detta. Att göra denna övning tar bara några minuter av din tid och du behöver inte utöva så mycket ansträngning till skillnad från andra övningar. Arbeta med en tränare för att lära sig att göra andra utöva rutiner som hjälper dig att arbeta med olika målområden som du vill tona på din kropp.