E2h

Hur man gör triceps extension övningar för seniorer

Människor i mogen ålder måste vara aktiv och vältränad för att hålla sin kropp i bästa skick. Utöka sin energi och kraft är inte om att hitta en mirakelkur längre. Det är en fråga om att bara hålla en hälsosam livsstil, och detta främst utför korrekt fitness regimen. Om du är en pensionär, minns att det är en fråga om att kombinera konditionsträning med styrka och konditionsträning. Naturligtvis är det viktigt att du rådgöra med en läkare först, men när du får det gå-signalen, är en av de bästa utöva rutiner du kan göra Triceps extension övningar. Triceps är den stora muskel längs baksidan av överarmen. Här är vad du kan göra för att utöva detta område:

Hur man gör triceps extension övningar för seniorer. Med den högra handen håller hantel.
Hur man gör triceps extension övningar för seniorer. Med den högra handen håller hantel.

  1. Hitta en bekväm stol som passar just din stil, mening, stöder det till fullo din raka rygg, och dina knäskålar är rätt mot kanten av stolen. Du bör också kunna hålla fötterna platt mot golvet.
  2. Procure en hantel, en mycket lätt en som du känner dig bekväm med. Du vill inte överbelasta dina muskler. Kom ihåg att det är bäst att börja med lätta vikter först och utföra flera repetitioner med dem. Sedan gradvis nivå upp till tyngre och tyngre vikter.
  3. Med den högra handen håller hantel, placera din högra armbåge intill huvudet, med överarmen parallell med huvudet. Din arm bör bilda ett slags en L-form på denna punkt, med din underarm (den del av armen från armbågen till handleden) sträcker sig till baksidan av huvudet. Använd din vänstra hand för att stödja höger armbåge.
  4. Sänk din högra underarm och lyft sedan, men vara noga med att inte överanstränga det. Du kan förlänga din underarm ca 20 grader kort för att höja den till en rak linje. Det är viktigt att du håller underarmen rakt hela tiden. Använd din armbåge som stödjepunkt.

Alla i hela denna rutin kommer ihåg att hålla ryggen böjd, din mage tight, armbågarna låsta och dina axlar nivå. Tänk på att du arbetar dina triceps, så härleda fart därifrån och inte från någon annan del av kroppen. Definitivt undvika gunga eller tvära kroppen, eller fäktande armbågarna runt, vid någon punkt i denna rutin.

Nyckeln till denna rutin är inte hastigheten utan kontroll. Sänk din högra underarm och lyft sedan.
Nyckeln till denna rutin är inte hastigheten utan kontroll. Sänk din högra underarm och lyft sedan.

  1. Upprepa hela processen för att lyfta och sänka hantel med din högra arm, för 3 set med 15 repetitioner vardera (rekommenderas). Ta ca 3 sekunder för att lyfta armen, och ytterligare 3 sekunder för att sänka den.
  2. Efter den inställda, gör samma procedur med vänster arm.
  3. Kom ihåg att andas ordentligt och undvika att hålla andan. Andas in när du sänker hanteln och andas ut under lyftet.

Nyckeln till denna rutin är inte hastigheten utan kontroll

Nyckeln till denna rutin är inte hastighet men kontroll. Fokusera på din blankett för varje upprepning, se om din hållning är korrekt, om du placerar stress och rörelse på rätt muskel området, och om du andas ordentligt. Kom alltid ihåg att med nästan allt, övning ger färdighet och fördelarna kommer med tiden. Ha kul!