E2h

Hur man gör Triceps hantel förlängning övningar

Styrka eller styrketräning

Styrka eller styrketräning, tillsammans med aeroba övningar är alltid viktigt att behålla vår kropp i topptrim. En av de viktigaste kroppsdelar vi behöver stärka är våra triceps, eller stora muskler på den del av armen precis ovanför armbågen. Det finns många sätt att stärka våra triceps, och ett effektivt verktyg att använda är hantel, eller vikter.

Triceps hantel förlängning övningar är också känd som övningar Skull Crusher. Ironiskt nog är detta namn härstammar från ett felaktigt sätt att göra övningen, sänka hantel höger mot skallen. Korrekt gjort, men dessa övningar gynna musklerna på baksidan av överarmarna.

Här är några motion tekniker för att stärka triceps med hantlar:

Hur man gör triceps hantel förlängning övningar. Sänk hantel bakom huvudet, hålla överarmarna stabil.
Hur man gör triceps hantel förlängning övningar. Sänk hantel bakom huvudet, hålla överarmarna stabil.

Sittande

  1. Sitt på en stol med ryggen rak, magmusklerna hårt och fötterna platt på golvet.
  2. Ta tag en hantel runt axeln på båda händerna, och föra den upp till full armlängds avstånd.
  3. Sänk hantel bakom huvudet, hålla överarmarna stabil. Tänk på att fokus i rörelsen här vara underarmarna (delen mellan armbågen och handleden). Du ska känna en sträcka i dina triceps.
  4. Ändläget här bör ha armbågarna på den högsta punkten, axlar ner, hantel i halsen position.
  5. Återgå till utgångsläget, kom ihåg att dra armbågen i toppen. Upprepa processen, du kan göra 1-3 set med 10-12 repetitioner vardera.

Observera att denna övning faktiskt också kan göras stående. Se bara till att du håller ryggen rak, mage tätt medan du gör det.

Ett annat alternativ är att använda bara en hand i stället för att både hålla upp hantel. Kom bara ihåg att alternativa vapen efter varje set.

Liggande

Styrka eller styrketräning. Lägg ner rakt på en plan bänk.
Styrka eller styrketräning. Lägg ner rakt på en plan bänk.

  1. Lägg ner rakt på en plan bänk, böja knäna och hålla fötterna på marken. Kom ihåg att hålla kroppen i en bekväm ställning. Ett alternativ är att sätta upp fötterna på bänken själv, om det passar dig bättre.
  2. Hålla hantlar på båda händerna, lyft upp armarna till sin fulla längd.
  3. Ta ner underarmar till en 90-graders position i förhållande till kroppen. Kom ihåg att hålla armbågarna på axelbredd medan du gör detta. Styr armarna och hålla dem på detta avstånd från kroppen, undvika vanliga "Skull Crusher" misstag. Ett annat alternativ är att böja armbågarna (istället för den 90 graders läge) och att sänka hantlarna bakom huvudet, tills den är i nivå med bänk.
  4. Det är viktigt att koncentrera alla rörelser på underarmen. Undvik att svänga eller tvära någon annan del av kroppen för att fullt ut få fördelarna med denna övning.

Ett annat alternativ till denna övning är att använda bara en hantel, antingen med båda händerna håller det eller med en arm som arbetade på en gång.

Styrketräning kan verka skrämmande i början

Styrketräning kan verka skrämmande i början, men med tiden kommer du att positivt överraskad att hitta dig själv hanterar tyngre vikter med mindre ansträngning. Kom ihåg att som med alla företag, är det viktigaste att starta den, och för att hålla igång. Njut!