E2h

Hur man gör vatten aerobics för att hantera artrit symptom

Ledvärk orsakas av artrit kan immobilisera drabbade

Ledvärk orsakas av artrit kan immobilisera drabbade. Den vanligaste anledningen till att de ger är att det är för smärtsamt att flytta. Men experter rekommenderar att artrit sjuka bör försöka hålla sig i rörelse för att hålla musklerna avslappnade och lederna mindre anbud och smidigare. Inaktivitet kan faktiskt förvärra stelhet i lederna och göra det mer smärtsamt för artrit drabbade att röra sig.

Motion kan faktiskt minska smärtan och hålla en regelbunden motion rutin vid samma tidpunkt varje dag kan utvecklas till en vana och göra den till en del av dina dagliga aktiviteter som du gör automatiskt.

De övningar som du bör göra måste vara försiktig och undvika de som kommer skaka, ryck och studsa din kropp. Stretching och förlängning övningar är bäst för artrit och en av övningen alternativ som har visat sig mest effektiva är vatten aerobics. Känslan av tyngdlöshet i vattnet hjälper artrit sjuka röra sig fritt med mindre eller ingen smärta alls. Motståndet tillhandahålls av vatten kan ge kardiovaskulära fördelar. Aerobics motion ökar mängden syre som du kommer att ta, i vilken hjälper till att göra lederna röra sig smidigt. Här är några instruktioner om hur man gör vatten aerobics för artrit.

Hur man gör vatten aerobics för att hantera artrit symptom. Övning i en pool som rekommenderas för artrit drabbade.
Hur man gör vatten aerobics för att hantera artrit symptom. Övning i en pool som rekommenderas för artrit drabbade.

  1. Övning i en pool som rekommenderas för artrit drabbade. Vattnet ska hållas varm, ca 78-83 grader. Den bör ha en ytlig slutet och en djup slut. Bär rätt kläder som gör att du kan röra sig fritt i vattnet.
  2. Gör några varma upp övningar innan du börjar vatten aerobics. Du kan göra några stretching, benlyft och cirkulära armar rörelser i den grunda delen av bassängen där du kan förbli nedsänkt i vatten upp till bröstet.
  3. Identifiera de övningar som du är mest bekväm med och utveckla din egen rutin.
  4. Kombinera övningar med måttlig intensitet. Inkludera marschera, raka sparkar ben, knä hissar, jumping jacks och utfall i din rutin. Använd lite vatten motstånd för att öka din puls. Gå vidare i poolen så att dina axlar är nedsänkt i vattnet. Sprid dina armar ut brett på dina sidor, axelhöjd och palmer öppna och framåt. Hålla armbågarna raka, sakta armarna mot mitten tills handflatorna möts. Sedan sätta armarna tillbaka till utgångsläget. Gör detta 6-8 gånger.
  5. Använd en hand för att hålla fast vid rännan och en arm rakt ut åt sidan för att hålla balansen. Sväng benet uppåt och framåt så långt du kan höja det. Håll ditt knä rakt. Sedan långsamt föra benet ned och bakåt. Detta kommer att lossa din höftleder och motståndet från vattnet kommer att räcka för att stärka dina benmuskler. Gör åtta repetitioner på varje sida.
  6. Håll i rännan med två händer. Håll armbågarna rakt så att du står på en och en halv till två meter bort från sidan av poolen. Hålla knäna raka försiktigt svinga benet åt sidan och över andra benet för att stärka din inre lårmusklerna och dina höftleder.
  7. För att utnyttja dina knän, ansikte fram och hålla fast vid rännan med dina två händer och ryggen vidrör sidan av poolen. Sakta sänka din kropp, hålla ryggen rak när du går ner genom att böja knäna. Gå ner så långt du kan innan sakta kommer upp. Gör flera repetitioner du kan. Om du känner dig starkare kan du möta väggen och guppar upp och ner i måttlig takt.
  8. Träna din rygg och hamstring av pacing händerna på rännan. Flytta lite tillbaka, bort från poolen väggen. Placera ena foten framför den andra. Tryck överkroppen, hålla ryggen rak mot väggen. Knäet av det bakre benet bör vara rak, medan den främre benet måste böja på knäna. Känn dra på ryggen muskler och hamstring. Bo i stället för femton klick innan byter till det andra benet. Gör 6-8 repetitioner för varje ben.
  9. Använd en börsintroduktion bälte att göra cykling, marscherar, raka sparkar ben och sparkar groda. Med en börsintroduktion bälte, kommer du att upprätt i vattnet utan fötterna röra golvet i poolen och du kan flytta dina ben fritt. Kombinera din fot och övningar ben med armen gungor och cirkelrörelser för att öka din puls. Hålla en jämn puls när du går igenom din rutin.
  10. Inte över-motion. Vila när du känner dig trött. Du kan vila genom att helt enkelt flyter på vattnet. Flytta handlederna upp och ner, stänga händerna i nävarna och öppna den med fingrarna sprids isär och sträck och kontrakt benmusklerna genom att peka ner foten och upp.

Även om det finns inget känt botemedel för artrit

Även om det finns inget känt botemedel för artrit, kan du lära dig att hantera det med vatten aerobics och andra stretchövningar. Vila mycket men försök att hålla aktiviteter som kommer att hålla dig flytta eftersom detta är mer fördelaktigt för dig och dina leder. Med regelbunden vatten aerobics, kommer symptomen på artrit vara minimerar och i vissa fall, elimineras.