E2h

Hur man gör yoga för barn

Om du har varit "på mattan" i flera år, och har "down hund" ner pat, kanske du undrar någon gång, "Varför kan jag inte låta mina barn praktik med mig?" (Om ditt barn är som mitt, kan hon redan bjudit in sig på mattan.) Svaret är: "Ingen anledning alls," under förutsättning att du presenterar yoga till ditt barn i en ålder lämpligt sätt.

Varför yoga för barn alls? För en sak, vuxna är inte de enda som är stressad dessa dagar. Skola, deadlines, lagsporter, aktiviteter insamlingsverksamhet, incidenter familj, för att inte tala vänskap och självförtroende frågor - alla dessa saker kan skapa en enorm mängd tryck på ett barn i alla åldrar. Precis som yoga ger vuxna lite produktiv tyst tid och utrymme för att "chill out" och centrum, kan det hjälpa barnen att skapa en trygg plats där trycket av att vara ett barn är inte riktigt så överväldigande - att inte tala om den stora fysiska och mentala fördelar som följer av en frisk yoga.

Hur man gör yoga för barn. Använd utgör en grund för att utforska annan rörelse på kreativa sätt.
Hur man gör yoga för barn. Använd utgör en grund för att utforska annan rörelse på kreativa sätt.

Så, hur ska du införa yoga till ett barn? Här är några tips som hjälper dig både att få ut det mesta av din tid tillsammans på mattan:

  1. Hedra barnets natur. Förvänta dig inte yoga för barn att vara samma som yoga du tränar i klassen. Du måste ta en annan väg med barn och oddsen är, är en kille som är nytt till yoga kommer inte att visa samma tysta intensitet fokus som du kan van. Tro inte att du kommer att tvinga en liten en i ett tyst flöde av innebär för 30 minuter - du kommer helt enkelt att hamna frustrerade och barnet kommer att avsluta uttråkad bortom tårar (och sannolikt avstängd av yoga ganska tid framöver). Istället, låt barn vara barn.
  2. Använd utgör en grund för att utforska annan rörelse på kreativa sätt. Barn i åldern 6-9, speciellt, njuta rubriks ljud till poser uppkallad efter djur. Så mycket för tyst tid! Men gå med den, och du får en extra fördel, som kanske inte är omedelbart uppenbara, genom modellering flexibilitet, du hjälper barnet att växa mer flexibel och anpassningsbar själv.
  3. Uppmuntra användningen av ljud i yoga för barn. Väsande som en orm i kobra pose, eller brusande som lejon i lejon utgör inte de enda sätten att göra detta. Uppmuntra barnet att räkna medan du håller en asana, eller recitera ABC. Detta gör det möjligt för barnet att dra nytta av att upprätthålla innebär (vilket ökar styrka och balans) med hjälp av sin medfödda kärlek av sin egen röst.
  4. Upptäck naturen med barnet under utförandet av de asanas. Barn är kända för deras fantasi. Använd och uppmuntra utvecklingen av denna kreativitet genom att uppmana dem att gå längre än vad posen verkar vara. Ställ frågor som "Kan du tänka dig hur det skulle kännas att vara en orm utan armar eller ben?" medan barnet är i kobra pose, eller "Vad tror du lejonet skulle göra om en annan lejon gick in i hans hem?" i Lion pose. Uppmuntra barnet att föreställa sig hur det skulle kännas att verkligen vara ett berg i Tadasana. Så småningom kan barnet börja inse det inbördes förhållandet mellan livet på den här planeten genom dessa utforskningar - att vi i själva verket alla fall, om än i olika former.
  5. Släpp era agendor och förväntningar. Tillåt dig själv att tänka på din roll inte så mycket som en lärare, men som vägledning. Låt barnet berätta var han vill gå. Det är då ditt jobb att få honom dit på ett säkert och ge honom att uppleva resan helt.
  6. Motstå frestelsen att fullända barnets utveckling. Föräldrar speciellt med det bästa av motiv, vill att deras barn att utmärka och förbättra. Men denna tävlingsanda strider mot yoga i allmänhet. Utan tvekan barnet får tillräckligt med konkurrens i hans eller hennes dagliga liv. Låt tiden på mattan med dig vara annorlunda.
  7. Uppmuntra barnet att hedra hennes kropp. Om hon är trött, föreslå några "liggande-ner" innebär, till exempel. Förstärka tanken att, så länge den lilla yogin eller yogini rör sig och andas, är yoga redan perfekt.
  8. Slutligen vara medveten om fysiska begränsningar. Ett barns flexibilitet är imponerande, men små kroppar har unga ben, muskler och brosk, och bör behandlas därefter. Tryck inte ditt barn att gå utöver sina fysiska gränser. Uppmuntra barnet att underlätta i svårare poser. Och undervisa genom exempel: Tvinga inte dig själv till en balanserande handstående om det är bortom din förmåga. Spela kanten, inte utöver det.