E2h

Hur man gör zonen kost

Med det ökande antalet hälsofrågor som rör fetma

Med det ökande antalet hälsofrågor som rör fetma, är viktkontroll program blir allt populärare. Kanske en av de mest populära programmen viktminskning nuförtiden är Zone Diet, populariserades av boken, The Zone skriven av Dr Barry Sears och släpptes 1995. Dr Sears är en pionjär inom bioteknik och näringsforskning. Enligt Dr Sears boken skrevs för att hjälpa kardiologer att få kunskap om hur man använder mat som om det vore ett läkemedel för behandling av hjärtsjukdomar och diabetes. Men många människor uppfattar det som en diet bok. De två nämnda sjukdomarna är bundna i den underliggande hormonella störningar som orsakar fetma.

De flesta människor föredrar denna zon diet under några viktminskning piller bara för att den innehåller en måltid plan som är mer genomförbart och innebär inte att du hoppar varje måltid. Denna diet uppmuntrar dig att äta rätt mängd kalorier från kolhydrater, protein och fett i ett fast förhållande. Nyckeln till Zone Diet är hormonbalansen du uppnå medan man äter din noggrant förberedd måltid. Denna måltid består av en noggrant balanserad förhållande av 40% kolhydrater, 30% fett och 30% protein. Kort sagt, du faktiskt får äta en ordentlig måltid medan du är på en diet. Bortsett från det, snacks inte förbjudet medan du Zon bantning. Så länge du uppnå den rätta förhållandet, alla livsmedel är viktminskning livsmedel så att du kan styra din kroppens insulin.

Hur man gör zonen kost. Med det ökande antalet hälsofrågor som rör fetma.
Hur man gör zonen kost. Med det ökande antalet hälsofrågor som rör fetma.

Så här följa de grundläggande reglerna för Zone Diet:

  • Inom en timme efter uppvaknandet, har en zon måltid eller ett mellanmål.
  • Oavsett om du är hungrig eller inte, äta på ett intervall på 4 till 6 timmar eller 2 till 2 ½ timmar efter ett mellanmål.
  • Utvärdera din hunger nivå före varje måltid eller mellanmål. Om du inte är hungrig och du har ett öppet sinne, dessa är tecken på att du vistas inom zonen.
  • Se till att dricka 8 8-oz glas vatten varje dag.
  • Börja din måltid eller ett mellanmål med låg fetthalt protein. Sedan lägga i några bra kolhydrater med lågt glykemiskt index, som frukt och grönsaker, sedan lägga i de goda fetter som olivolja, nötter, fiskolja och avokado.
  • För män bör den vanliga måltiden proteinet väger ca 4 gram, medan för kvinnor, är det oftast 3 gram.

Ingen mat är helt förbjudet i Zone Diet

Ingen mat är helt förbjudet i Zone Diet, det finns bara behovet av att äta mat med måtta. The Zone säger inte att du ska äta färre kalorier, liksom i många andra dieter. Kärnan i planen styra balansen av proteiner, kolhydrater och fetter för varje måltid. Detta innebär att äta mindre vid varje måltid, men äta oftare under dagen.

Ingen mat är helt förbjudet i zone diet.
Ingen mat är helt förbjudet i zone diet.

"The Zone är egentligen inte en diet bok, men ett bevis på kraften i livsmedel för att kontrollera hormonellt svar," säger Dr Sears.

Som i alla andra viktminskning plan finns det ingen snabb lösning på dina problem viktminskning. Undvika att falla i jojo diet fälla, där du sluta när du kommer till din önskade vikt. Det är en livsstil förändras, din måltid plan tillsammans med fettförbränning övningar.