E2h

Hur man håller ett friskt andningsorganen

Ge dina bästa bilder med dina dagliga rutiner kommer inte att vara möjligt utan en sund andningsorganen. Detta system av kroppen är ansvarig för ett smidigt utbyte av luft i kroppen. Utan ordentlig luftväxling, kommer din kropp att bli svag och kommer så småningom att vara benägna att luftvägssjukdomar som kan hindra framgången för dina dagliga rutiner. Hur underhåller man ett friskt andningsorganen? Här är hur man håller en sund andningsorganen:

Hur man håller ett friskt andningsorganen. Upprätthålla en balanserad kost.
Hur man håller ett friskt andningsorganen. Upprätthålla en balanserad kost.

  1. Sluta röka. Rökning medför smuts och bakterier för andningsorganen. Rökning gör lungorna svag. Bortsett från dess effekter på lungorna, det gör det inte bra att någon del av din kropp. Det försvagar bara dem. På grund av de partiklar som väckts av cigaretter, de svepande befogenheter små hårstrån längs luftstrupen distraherad. Dessa hårstrån, istället för att hålla bort smuts från lungorna, försämras vilket kan skada lungorna. Även partiklar från cigaretter orsakar venerna till uppdelning i din andningsorganen. Denna uppdelning resulterar i andningssvårigheter. Utöver detta, ger cigarettrökning cancerceller som leder till döden.
  2. Motion. Du kan också göra dina lungor känner sig älskad genom att utföra en daglig motion. Daglig rutin av motion inte bara hjälper andningsorganen utan också upprätthåller wellness av de andra kroppens organ. Till exempel, simma eller spela badminton ger din andningsorganen förändringen att utöva sitt syfte eftersom du kommer att behöva mer luft i dessa aktiviteter. Tänk på att när du andas djupt, hjälper du dina lungor att bli starkare. Daglig motion är den billigaste andningsterapi för att förebygga andningsproblem såsom lunginflammation och influensa.
  3. Upprätthålla en balanserad kost. För mycket vikt väckts av överätande resultat till mer andningssvikt. Alltså att förebygga dessa sjukdomar och för att upprätthålla en sund andningsorganen, måste du tänka på följande diet tips för din andningsorganen: Protein är det bästa för din andningsorganen. Mat såsom soja, äggvita, skaldjur och mejeriprodukter är de bästa källorna till protein. Utöver detta, fullkorn samt frukt och grönsaker är också rekommenderas för din andningsorganen. Å andra sidan, bör du undvika mat med för mycket fett och MSG eller mono sodium glutamat. Dessutom bör för mycket intag av salt också undvikas.
  4. Få en medicinsk kontroll upp. Det bästa sättet att ta hand ditt andningsorganen är att få en årlig check up. Denna kontroll upp kommer att hjälpa dig att upptäcka eventuell sjukdom / ar i kroppen - speciellt din andningsorganen. Läkare kommer att hjälpa dig genom att föreslå mediciner eller andra former av mediciner för dina eventuella problem. Å andra sidan, kan läkare också ge dig råd om hur att upprätthålla wellness av din luftvägarna.

Håll koll på ditt andningsorganen! Kom ihåg att dessa tips inte kommer att lyckas om du har viljan att fullfölja ditt mål och att disciplinera sig själv.