E2h

Hur man håller högt blodtryck under kontroll

Varje dag

Varje dag, tusentals människor dör runt om i världen på grund av högt blodtryck som kan leda till hjärtinfarkt. Det är en tyst mördare som kan döda dig direkt utan en varning. Även om du kan få det i alla åldrar, är det vanligast att äldre personer. Ohälsosamma matvanor och livsstil är de vanligaste orsakerna till denna. Du måste ta av dig själv för att förhindra att detta händer dig. Det finns olika sätt på hur man kan förhindra detta och upprätthålla ett normalt blodtryck.

Här är de steg för hur du kan hålla högt blodtryck under kontroll.

Hur man håller högt blodtryck under kontroll. Rådgör med din läkare.
Hur man håller högt blodtryck under kontroll. Rådgör med din läkare.

  • Rådgör med din läkare. Även om du inte känner något dåligt, vara vaksamma och kontrollera om din vikt är normal. Överviktiga människor tenderar att ha högt blodtryck. Det finns platser på nätet som låter dig se om din vikt är normal för din ålder och längd. Du kan också gå till doktorn så att han kan kontrollera din hälsa. Som de säger, är förebyggande alltid bättre än att bota. Det är bättre om du går till doktorn för en årlig hälsokontroll så att du är säker på att du är vid god hälsa.
  • Gå ner i vikt. Om resultatet visar att du är överviktig, börja gå ner i vikt direkt. Detta betyder inte att du måste gå på en Crash Diet. Snarare måste du börja direkt att utöva och äta hälsosamt att gå ner i vikt sakta men säkert. Tillbringa minst 30 minuter om dagen för motion. Om du inte kan gå till gymmet, kan du gå i parken, springa eller cykla. Det är inte hur hårt träningspass som räknas är hur mycket tid det som betyder mest. Simning är också ett bra sätt att utöva eftersom den använder alla dina kroppsdelar. Se till att göra stretching innan du tränar för att undvika skador.
  • Ta receptbelagda läkemedel. Om du har högt blodtryck och läkaren gav dig mediciner, se till att ta rätt dos och på rätt tid ordinerats av läkare. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera ditt höga blodtryck.
  • Skär ner din salt och natrium intag. Se till att titta på mat som du äter. Läs etiketterna på förpackningen för att se hur mycket salt och natrium i maten. Fet mat bör undvikas också. Ersätt ohälsosamma livsmedel med frukt och grönsaker. Nötter, spannmål och fettsnåla mejeriprodukter hjälper blodtrycket att bli lägre. Lägg detta till din dagliga meny för att kontrollera ditt höga blodtryck. Dessutom bör den mat du äter vara färskt så att det fortfarande innehåller de näringsämnen som du behöver.
  • Ingen alkohol. Om du älskar att dricka alkoholhaltiga drycker, är det dags att säga adjö till dessa. Alkohol kan göra ditt blodtryck högre. Istället för att dricka alkohol, dricka mycket vatten. Om du är i ett parti, det finns alltid fruktjuicer tillgängliga som mango juice, ananasjuice, apelsinjuice och äppeljuice som du kan ta i stället för alkoholhaltiga drycker.
  • Köp en blodtrycksmätare. Prisvärd blodtrycksmätare säljs nu. Du kan köpa en av dessa för att övervaka ditt blodtryck.


Motion och äta hälsosamt för att hålla ditt blodtryck under kontroll och leva ett lyckligt, långt liv.