E2h

Hur man håller klementiner

Klementiner är medelstora frukter som har en attraktiv orange färg och ett yttre skikt av huden som är slät och glansig. Det är en saftig och mycket välsmakande frukter rika på vitamin C. Dessa frukter är i säsong under månaderna oktober ända ner till januari, där du kan lätt hitta dem i överflöd och dagligvaror och spiltor frukt. Klementiner fungerar som tillskott för måltider och ett hälsosamt mellanmål att ta när som helst på dagen. Barnen älskar sin smak och mammor ofta inkluderar frukt i sina barns matlåda till skolan. Jämförs ofta med tangeriner, klementiner är inte bara en rik källa till C-vitamin, men också förse kroppen med viktiga delar såsom Folat, kalium och tiamin, vilket gör det till en mycket näringsrik frukt. Det finns några sätt att lagra klementiner och att hålla den varar längre om du har en hel del hemma. Gör så här:

Hur man håller klementiner. Om du köper dina frukter på livsmedelsbutiker eller stormarknad.
Hur man håller klementiner. Om du köper dina frukter på livsmedelsbutiker eller stormarknad.

  • Om du köper dina frukter på livsmedelsbutiker eller stormarknad, se till att välja frukter som har en nästan perfekt utseende. Undvik dem vars skinn kan vara rynkig eller har märken och ojämnheter på dem. Detta är symtom på en frukt nära förstöra. Om du vill att dina clementiner behålla längre, se till att du köper de färskaste som du kan hitta.
  • Lagra dina frukter i ett område av ditt hem som är svalt och mörkt för att göra dem håller sig fräscha längre. När klementiner hålls i ett rum med en temperatur över 68 grader kan det räcka bara några dagar. Om ett rum har en hög luftfuktighet kommer klementiner inte hålla så länge heller.
  • Kylskåpet är också ett bra ställe att hålla dina klementiner. Men måste du ta bort dem från plastpåsar eller andra behållare som håller fukt. Du kylskåp kan ge tillräckligt med fukt för dina frukter. Frysning klementiner är ett annat bra sätt att hålla dem längre. Ta bort deras skinn och placera dem i zip låst påsar om hela eller skurna isär och fortsätt att lagra dem i ditt kylskåp. Denna metod håller frukten bra i flera månader.
  • Plocka ut de frukter som behöver lagras välja dem med fastare konsistens först. Frukter som är lite på den mjuka sidan måste förbrukas så snart som möjligt eftersom de kommer att förstöra mycket snabbare.
  • Den gamlingar lagra vanligtvis sina klementiner i lådor som de rum inom deras lador och skjul. Frukt är förpackade i hö som håller dem fräscha under lång tid.


Det finns ett stort antal sätt att konsumera clementiner

Det finns ett stort antal sätt att konsumera clementiner. Du kan äta dem precis som de är och njuta av deras läckra smak. Du kan också lägga till dem i din sallader att krydda upp det och ge det där extra krydda. Vissa desserter som kräver frukter kan använda den söta och saftiga smak av klementiner också. Denna frukt kan hålla dig och din familj friska. Om du ger clementiner till ditt barn varje dag, kan du vara säker på att han kommer att få en bra mängd vitaminer och näringsämnen som stärker hans immunförsvar och hålla hans motstånd stark nog att bekämpa en hel del virus och sjukdomar.