E2h

Hur man håller mensvärk under kontroll

Många kvinnor runt om i världen lider av smärtsamma mensvärk orsakas av den upphandlande av livmodern varje månad. De bästa sätten att rikta smärtan är genom att lindra de smärtor som orsakas av den upphandlande av muskler, och inte genom att täcka upp all smärta i kroppen. På ett sätt mensvärk är i grunden muskelkramper ligger i en annan del av kroppen.

Hur man håller mensvärk under kontroll. Ett huvudsakliga sätt att hålla mensvärk under kontroll är att undvika att dricka eller äta något kallt.
Hur man håller mensvärk under kontroll. Ett huvudsakliga sätt att hålla mensvärk under kontroll är att undvika att dricka eller äta något kallt.

  1. Ett huvudsakliga sätt att hålla mensvärk under kontroll är att undvika att dricka eller äta något kallt. Kyla gör musklerna att dra ihop sig och kan orsaka kramper förvärras, så äter den pint chokladglass kan göra att du känner dig bättre mentalt, men det kommer att göra din kropp mer ont. Istället dricker Kamomill te som kan göra hela din kropp slappna av och dricka massor av varmt vatten. Men undvika icke-örtteer, kaffe eller något annat högt koffein.
  2. Hålla din mage varm kan hjälpa till att hålla dina mensvärk under kontroll. Undvik att utsätta dig för kallt väder. En flaska med varmt vatten eller värmedyna runt midjan kommer slappna av dina muskler. Ett sätt att göra en improviserad värmedyna är genom att värma en strumpa full med ris eller bönor i mikrovågsugn och tillämpa den på kramper områdena.
  3. Med en varm blöt kan hjälpa slappna kroppen ännu mer. Tillsätta några droppar lavendel eller mejram olja till badvattnet kan hjälpa dig att släppa spänningen från kroppen och hålla mensvärk under kontroll. Undvik dock att använda spa förpackade skumbad som vissa kemikalier kan orsaka irritation i slidan. Det är bäst att hålla sig till de grundläggande oljor och vatten.
  4. Ett annat sätt att hålla kramper under kontroll är genom att utöva. Det kan vara det sista du vill göra, men motion uppmuntrar kroppen att släppa naturliga smärtstillande medel som kan driva bort smärtor. En kort jogga eller en snabb promenad bör vara tillräckligt nog.
  5. En sträcka är bra för tillfälligt hålla mensvärk under kontroll är en back mage stretch. Först ligga på rygg och dra benen upp så att fötterna fortfarande vidröra marken men knäna är högre än magen.
  6. Dricka varm mjölk och äta bananer kan också hjälpa till att hålla mensvärk under kontroll. Kalcium i mjölk är en bra muskel relaxer och kalium i bananer är också bra på att lindra mensvärk. Om du inte kan dricka mjölk, fungerar något annat livsmedel rik på kalcium väl och även om man tar kalcium piller hjälper.
  7. Om dina kramper blir så outhärdlig att den börjar störa allt, kan ta smärtstillande vara de bästa alternativen. Det rekommenderas att ta smärtstillande några dagar innan tidsfristen faktiskt börjar. Om över disk medicinering inte fungerar, är det förmodligen bäst att träffa en läkare för starkare droger.