E2h

Hur man håller passform med vatten övningar

En hälsosam livsstil skulle kräva äta rätt mat i rätt mängd, att få tillräcklig vila och med ordentlig motion.

Problemet är

Problemet är, kan utöva faktiskt vara skadligt för vissa personer, till exempel de som lider av artrit eller svaga leder, gravida kvinnor och de som har någon form av skada. Vanliga övningar såsom jogging och löpning, lägger stor inverkan på muskler och leder. Även motion ska kunna sträcka dina muskler och gör din kropp svett, bör du vara mycket noga med att lära sig att lyssna på din kropp. Vet skillnaden mellan friska ansträngning och överansträngning som leder smärta. Och det är där vatten utöva rutiner kommer in

Göra dina övningar i vatten ger mindre påverkan på kroppen

Hur man håller passform med vatten övningar. En av dessa är vatten joggning.
Hur man håller passform med vatten övningar. En av dessa är vatten joggning.

Göra dina övningar i vatten ger mindre påverkan på kroppen, framför allt på lederna. I motsats till bultande att din kropp upplever med varje steg för att driva eller aerob hoppning, minskar vatten vätska flytkraft din kroppsvikt med ca 90%, vilket minskar den stress som kroppen sätter på din viktbärande leder och muskler. Vatten fungerar alltså som en kudde som skyddar kroppen från alltför stor påfrestning att motion normalt ger på.

Som sagt, vad är några av de bästa rutinerna poolen motion och vattenlevande övningar som skulle hjälpa dig hålla formen?

  • En av dessa är vatten joggning. Om du är nybörjare kan du prova detta först i grunt vatten, men när kroppen växer i uthållighet då du kan börja göra detta i midjan hög vatten, sedan om bröst-högt vatten. Gör ca 1-2 varv och tveka inte att vila när du blir för trött - inte överanstränger dig.
  • Förutom grundläggande vatten jogging, det finns många andra vatten aerobic övningar som syftar till att tona dina muskler, gör din kropp mer flexibel, vilket förbättrar din andning och stärker specifika muskler områden.
  • Innan du påbörjar någon träning, göra en del stretching. I axel-nivå vatten, stå på en fot samtidigt som du drar i den andra knäet mot bröstet. Sakta drar den vidare mot kroppen, känner sträckan upp till din höft och lår. Håll den i cirka fem punkter, och sedan göra samma sak med andra benet.
  • För toning dina muskler, avgöra vilka muskler område du vill börja med. För din axelpartiet, rutiner du kan göra inkludera står på vatten axelhöjd, höja både armarna under den högsta nivån, och sedan göra små cirklar, en uppsättning av tio framåt sedan en uppsättning av tio bakåt. För att ytterligare stärka din axel och muskler arm, prova fästa vatten vikter på armarna.
  • Därefter tonen dina höfter och ben. Håll i poolens kant och låta vattnet att lyfta båda benen bakom dig. Se till att inte böja knäna, göra några simning sparkar. Tricket är att flytta benen med höfterna som stödjepunkt. Kom också ihåg att flytta benen bara en kort sträcka, inte skjuta över målet och flytta benen ungefär 12 till 15 inches bara.
  • En rolig övning kan du prova (om du är bekväm nog med vatten och du vet hur man simma) kallas guppande övning. Gå till vatten som är ca 1-2 meter över din längd. Fyll dina lungor med luft, och låt din kropp att sjunka ner till poolen botten. Längst ner, böj knäna i hukande ställning, utandning gradvis och tryck sedan fötterna mot golvet och våren upp till ytan igen.

Göra dina övningar i vatten ger mindre påverkan på kroppen. Innan du påbörjar någon träning, göra en del stretching.
Göra dina övningar i vatten ger mindre påverkan på kroppen. Innan du påbörjar någon träning, göra en del stretching.

Det bästa vatten övningar är att du egentligen inte behöver en hel del utrustning (för även skor!) Att göra dem, och om du inte har en pool hemma, är chansen stor att du skulle kunna hitta ett center gemensam pool nära dig. Om du känner att du har svårt att åta sig daglig motion rutiner om du gör det själv, kan du skriva in sig vid en pool aerob program. En ytterligare fördel med detta är att du skulle kunna njuta människors företaget och uppleva mer motivation om du gör gruppövningar.