E2h

Hur man handlar för tand faner

Om du har alltid drömt om den perfekta leende men har mindre än perfekta tänder, kan tandfasader vara just den sak för dig. Faner är gjorda av porslin eller harts och är gjorda för att täcka framsidan av tänderna. Det kan dölja en missfärgad tand eller en tand som har flisas eller sprucken. Resultatet blir en perfekt snygga tänder!

Hur man handlar för tand faner. Håll dina tänder och tandkött friska.
Hur man handlar för tand faner. Håll dina tänder och tandkött friska.

Om du är intresserad av att få tand faner, måste du göra din forskning först. Här är hur man ska gå shopping för tandfasader.

  • Håll dina tänder och tandkött friska. Om du funderar på att få denna tandvård förfarande gjort, måste du ta hand om ditt tandkött. Du kommer att spendera mindre pengar på faner om det inte finns mycket arbete som behöver rättas till.
  • Hitta en tandläkare. Om du funderar på att skaffa faner, kan en bra kosmetisk tandläkare göra jobbet åt dig. Om du inte vet en tandläkare, få referenser från människor som har fått sina tänder gjort.
  • Ta reda på om du är en bra kandidat. Inte alla kan vara en bra kandidat för tand faner. Dessutom kommer omfattningen av det arbete som behöver göras beror på vilket skick dina tänder. Goda kandidater är patienter med luckor mellan tänderna, samt en patient som har missfärgade tänder, ojämna tänder, chips eller andra defekter på tänderna.
  • Diskutera vad du vill göra. Ta bilder på den typ av leende du vill uppnå. Vara uppriktig med din tandläkare och berätta för honom vad du vill göra. I vissa fall kan du behöva bara några korrigeringar. I andra fall kan du behöva ha alla dina tänder gjort. Men vara öppen för hans förslag och idéer. Kom ihåg att samma uppsättning tänder kommer att se annorlunda på olika personer beroende på din benstomme och andra detaljer. Du kan inte förvänta dig din tandläkare för att ge dig en Julia Roberts leende om du har en helt annan form av ansikte, mun, gummi och molar struktur.
  • Fråga om förfarandet. Det kommer att ta ungefär tre besök för att få dina tandfasader, med det första besöket ett samråd görs medan de återstående två besök är för det faktiska arbetet själv. Fråga om anestesi samt obehag du kan förvänta under och efter ingreppet. Fråga om återhämtningstiden. Vissa tandläkare kan kräva röntgen av dina tänder och en grundlig inspektion kommer att göras. Du kommer då att visas prov på den typ av faner som kan användas i ditt fall.
  • Ställ din budget. Komma faner är dyrt och det är vanligtvis inte täcks av tandvårdsförsäkringen eftersom det anses som en kosmetisk förfarande. Tandläkare kan ta ut allt från 375€ till över tusen dollar per tand, beroende på var du bor och hur mycket av arbetet. Om du vill ha tillfällig faner medan du väntar att få din verkliga faner, finns det en extra avgift. Ta reda eventuella betalningssystem tandläkaren kan erbjuda. Innan du begår med en tandläkare, hitta en som kan ge dig den service till ett pris du har råd.


Prata med mer än en tandläkare och gå som du känner att du är bekväm med. Se till att tandläkaren har ett gott rykte. Om så är fallet, sedan gå vidare och få det gjort.