E2h

Hur man handlar madrass kuddar

Att få en god natts sömn är viktigt att vistas unga

Att få en god natts sömn är viktigt att vistas unga, produktiva och friska. En av de viktigaste köp du kan göra är en bra madrass kudde. Helst bör du ändra dina kuddar på årsbasis, eller inte använda mer än två år i taget. Inte bara kommer det inte längre att vara bekväm, men också riskerar du att utsätta dig för olika bakterier, bakterier och kvalster.

Hur man handlar madrass kuddar. Vet kudde storlek du behöver.
Hur man handlar madrass kuddar. Vet kudde storlek du behöver.

Det finns många kuddar att välja mellan så du behöver veta hur man ska handla en madrass kudde som bäst passar dina behov. Här är hur man ska gå om det.

  • Vet kudde storlek du behöver. Kuddar finns i tre standardstorlekar: standard, drottning och kung. Du kan dock också besluta att du vill ha en kropp kudde, som är en lång kudde, om längden på två vanliga kuddar tillsammans.
  • Bestäm hur många du behöver. Kuddar säljs vanligen i antingen en eller två i en förpackning. En person kommer att använda någonstans mellan 2-4 kuddar. Om fler än en person sover på sängen, se till att du, din partner och alla kuddar alla fortfarande plats på sängen. Det är en bra idé att ändra alla dina kuddar samtidigt så att du inte behöver oroa dig för schemaläggning en förändring. Men om du har ont om kontanter, åtminstone ändra kudde du använder för ditt huvud. Detta är kudden som får mest användning så det slits ut snabbare än andra kuddar över tiden.
  • Bedöma hur du sover. När aspekt som du behöver tänka på när man köper en kudde är hur du sover. Är du en sida sovvagn? Om så är fallet, bör du leta efter en mjuk kudde. Hitta en kudde som hjälper till att hålla din hals, huvud och ryggrad i linje även när du ligger på din sida. Sover du på rygg? Om så är fallet, hitta en som är fast och ger ett bra stöd för nacken. Sover du med huvudet mot kudden? Din position när du sover avgör vilken typ av stöd du behöver. Dessutom, om du har några särskilda frågor, såsom kronisk ryggvärk eller nackskada, ska du köpa en kudde som erbjuder bra nackstöd. I så fall kan du behöva få en kudde minne skum.
  • Avsätt din budget. En kudde kan vara en billig som under 10€ eller gå så hög 75€. Prisskillnaden beror på skillnader i material och konstruktion av kudden. En bovete kudde kan köpas för under 25€. Ett minne skum kudde kommer att sälja börjar vid 15€ och högre. En gåsdun fjäder kudde kan med satin hölje kommer att sälja för 30€ eller mer, beroende på tillverkare och storlek. Om du har en anpassad kudde, kan du behöva spendera lite extra pengar. Men kuddar används dagligen så att du kan dela den totala kostnaden under en period av ett år för att få din kostnad per dag.
  • Bestäm vilket material du vill ha. Bestäm om du vill ha en kudde minne skum, bovete, bomull eller fjäder kudde. Höljesmaterialet kommer också att variera och påverkar priset.


När du får dina kuddar

När du får dina kuddar, ta bort plastförpackningar och låt det luft ut. Om möjligt, placera ut under solen för att ta bort fabriken lukt. Var 3-6 månader, kanske du vill tvätta dina kuddar att hålla den fräsch och ren. Du kan dock också besluta att bara köpa en ny uppsättning igen.