E2h

Hur man handskas med diabetes och depression

Att ha diabetes är ett allvarligt tillstånd i sig, men att behöva handskas med depression tillsammans med det är verkligen en utmaning. Gör uppmuntras av det faktum, dock att det finns många sätt du kan effektivt hantera dessa villkor. Här är några sätt som du kan hantera diabetes och depression:

Hur man handskas med diabetes och depression. Nära samarbete med din läkare.
Hur man handskas med diabetes och depression. Nära samarbete med din läkare.

1. Nära samarbete med din läkare. Med de villkor som du har, är det mycket viktigt att du först och främst ha en pålitlig läkare som skulle kunna hjälpa dig leta efter sätt att bekämpa dina villkor. När du har en läkare som du litar på, skulle du behöva arbeta nära honom så att du skulle ha de bästa möjliga chanser att undvika komplikationer. Det innebär att ta dina mediciner i tid och med rätt doser, gå till dina inbokade religiöst och samarbeta under behandlingen 100%.

2. Informera din läkare om din andra villkor. Om du har fått diagnosen depression innan, måste du se till att informera behandlande läkare för depression som du har diabetes också. Detta är att hjälpa honom att ge dig behandlingar som är tillräckligt kommer att behandla båda villkoren. Till exempel kan en del av din antidepressiva medicinering höja blodsockernivån. Om läkaren är medveten om din diabetes, bör han rekommenderar medicin som inte kommer att förvärra din situation.

Du kan också ha din läkare för depression och läkare för diabetes träffas så att ni alla kan skapa planer för ditt välbefinnande.

Tre. Upprätthålla en hälsosam livsstil

3. Upprätthålla en hälsosam livsstil. Hjälp din kropp att bekämpa dessa två villkor genom att utrusta den med vitaminer och näringsämnen som den behöver dåligt. Vissa livsmedel som kommer att hjälpa dig inkludera de som är höga i omega-3, magnesium och vitamin B12. Snack om massor av frukt och grönsaker samt.

Tre. Upprätthålla en hälsosam livsstil. Informera din läkare om din andra villkor.
Tre. Upprätthålla en hälsosam livsstil. Informera din läkare om din andra villkor.

4. Motionera! Motion innebär flera fördelar för hälsan, och det visar sig att lindra många hygienkrav. I ditt fall, skulle det sänka effektivt blodsockernivåer, samt höja serotonin nivåer, vilket ökar kroppens naturliga "hög". Träning ca 30 minuter varje dag visar sig vara tillräckligt för de flesta människor.

5. Gå stödgrupper. Just nu är det mycket viktigt för dig att veta att du inte är ensam i din svåra situation. Du kan dra lärdom av andras erfarenheter, och du skulle också kunna lära av metoder och tekniker som fungerar för dina kamrater.

6. Engagera dina vänner och familj

6. Involvera dina vänner och familj. Dina vänner och familj ska vara där som dina allierade i din strävan efter bättre fysiska och emotionella hälsa. De bör ta sig tid att förstå mer om din sjukdom, så att de kunde ge åtminstone ett sympatiskt öra till dig. De kan också hjälpa dig att hålla sig till en hälsosammare livsstil, och även för att hjälpa dig att följa läkarens order. Låt dem följa med dig till din läkare samråd, och de bör också informeras av läkaren vad de ska göra i nödsituationer.

Där har du det

Där har du det! Dessa är bara några av de sätt som du kan effektivt hantera diabetes och depression. Alltid uppmuntras av det faktum att det finns en hel del hjälp för er där ute. Lycka till!