E2h

Hur man handskas med en terminal mesoteliom cancer diagnos

Mesoteliom cancer är en typ av cancer som drabbar den yttre foder av inre organ, och är vanligen orsakas av asbest förgiftning.

Här finns sätt att hantera en terminal mesoteliom cancer diagnos:

Hur man handskas med en terminal mesoteliom cancer diagnos. Leta efter ett andra utlåtande.
Hur man handskas med en terminal mesoteliom cancer diagnos. Leta efter ett andra utlåtande.

  • Leta efter ett andra utlåtande. Innan du förbereda det oundvikliga, bestämma att din cancer är verkligen terminalen. Sök efter en erkänd expert på mesoteliom cancer, kontakta honom om ditt ärende och förse honom med handlingar som rör den. Först när en oberoende myndighet har bekräftat din ursprungliga diagnos bör du planera för det.
  • Forskning mesoteliom cancer. Genom att veta mer om din interna fiende, kan du minska den rädsla som kommer med inför det okända. Fråga din läkare om detaljerna i ditt fall, så forskning om den med hjälp av källor på nätet och medicinska bibliotek. Lär dig vad som väntar i de kommande veckorna och månaderna och förutse dina behov. Prioritera dina uppgifter och mål baserade din förmåga att utföra dem på olika stadier.
  • Informera dina vänner och släktingar. Dina nära och kära förtjänar att veta om din sjukdom första hand. Ha en betrodd släkting kontakta din valda lista över personer för dig, låt honom svara på frågor om cancer och din aktuella status. Barnen behöver också hjälp med att brottas med sjukdomens art och dess olika stadier under de kommande månaderna.
  • Skriv en dagbok. En tidskrift låter dig uttrycka dina erfarenheter, tankar och känslor som du handskas med cancer på en dag till dag. Detta kommer att ge en katharsis för någon stress du har buteljering upp inuti. Köp en snygg Moleskine anteckningsbok för att hjälpa dig att samla dina tankar i stil. Du kan också uppdatera din egen blogg och bilder post och videor som fångar din upplevelse under denna period.
  • Delta i en stödgrupp. En stödgrupp för cancerpatienter kan hjälpa varandra genom att empati till varandras situation och ge tips och erfarenhet av att hantera de olika stadierna i cancer tillväxt. Leta på nätet för stödgrupper i ditt område, ring arrangörerna och ordna en sit-down. Delta i ett prov möte och se om du känner dig bekväm med andra patienter och de aktiviteter som de bedriver. Du kan också delta i online anslagstavlor tillägnad mesoteliom cancer och diskutera sjukdomen med andra från runt om i landet.
  • Anmäl dig för kliniska prövningar. Om din forskning avslöjar experimentella behandlingar för mesoteliom cancer, ta reda på var test hålls är ansöka om det. Fastställa kraven för behandling och lämna in handlingar som rör ditt fall. Om något, kommer detta att hålla dig sysselsatt nog att få dig att tänka på ditt tillstånd.
  • Settle dina affärer. Innan cancern fortskrider till den punkt när det incapacitates dig, hantera olösta frågor i ditt liv. Skriv ett testamente, sluta fred med människorna runt omkring dig och sätta stängning i ditt liv. Om du fortfarande inte kan säga det du vill säga till utvalda personer, lämna en videoinspelning med instruktionen att spela det efter bortgång. Slutligen ger undervisning i din begravning arrangemang för dina närstående.

Terminal mesoteliom cancer är en kamp för att ta itu med, men med hjälp av dina nära och kära, kan du omfamna ditt öde och göra det bästa av den tid du har kvar.