E2h

Hur man handskas med tom säng syndrom

Tom säng Syndrome (EBS) låter som ett vanligt problem som kan lösas genom att helt enkelt tvinga dig själv att sova i en gång för-två säng. Men det finns mer att göra. Det är främst en känslomässig fråga, en del av sorgeprocessen för en avsaknad av en älskad grund antingen dödsfall eller skilsmässa. EBS antänder olika känslor som är förknippade med förlust och gör en god natts sömn är mycket svårt att uppnå. I själva verket är det inte ovanligt bland änkor att ha svårt att sova. Ibland kan de inte sova alls. Och om de gör sömn, hade en hane att ligga bredvid dem först, vilket änkorna den välbekanta känslan av komfort och säkerhet. Om du upplever EBS, inser att det kommer att ta ett tag innan du kan komma över förlusten. Men det finns sätt att ta itu med EBS, och här är några av dem.

  1. Erkänna verkligheten i din situation. Det bästa sättet att handskas med EBS är att erkänna att du upplever syndromet. Känn dig inte generad om du har det. I många fall är det en normal reaktion på en förlust av en nära anhörig. Om du accepterar det faktum att du upplever EBS, kan du bättre hantera det och göra ett lämpligt handlingssätt.
  2. Hitta stöd från familj och vänner. Inte isolera dig inte, isolering har ett sätt att intensifiera din förlust. Istället, prata med din familj och vänner och diskutera med dem hur du känner just nu. De kommer att hjälpa dig att få av och kanske erbjuda sig att sova bredvid dig. Även om ingen av dem kan ersätta din älskade, kan de åtminstone hjälpa dig att få igenom natten.
  3. Försök att svänga dig bort från de minnen du har av din älskade. Det är nära till omöjligt, särskilt om din förlust är fortfarande färska. Din tendens är att återuppleva minnen, för att sätta tillbaka personen i ditt liv, om än i dina tankar, och att försöka göra om din rutin när du fortfarande var tillsammans. Men ständigt kör minnena i ditt sinne gör lite för att hjälpa till. Om du kan, tänka på andra saker. Recitera en dikt, till exempel. Gör en mental att-göra-lista. Eller sjunga en sång. När du sörjer, tenderar du att leva i det förflutna, och det är normalt. Men, måste du gå vidare och lämna det förflutna uteslutande i det förflutna.
  4. Vara glada för i morgon. Ibland är glada med vad morgondagen för med sig kan hjälpa dig att få igenom. Så det hjälper om du har något att se fram emot. Innan du retirera till din säng, tänk på alla de positiva saker som kan hända nästa dag. Det kan vara din sons fotbollsmatch, ett nytt recept att prova, säsongsfinalen av ditt favoritprogram, eller en ny blomknopp. Listan är oändlig.

EBS kan pågå så länge du sörjer

Hur man handskas med tom säng syndrom. Erkänna verkligheten i din situation.
Hur man handskas med tom säng syndrom. Erkänna verkligheten i din situation.

EBS kan pågå så länge som du sörjer. Ibland kommer att vara borta under en period och kommer tillbaka när den utlöses. Men om EBS dröjer längre än det borde, prova att söka medicinsk vägledning. Om inte hanteras på rätt sätt, kan EBS leda till depression.