E2h

Hur man hanterar de nyheter du har bröst förkalkningar

Först av allt, vad är bröst förkalkningar

Först av allt, vad är bröst förkalkningar? De hänvisar till kalkavlagringar i bröstvävnaden, och deras närvaro kan tyda tidig bröstcancer, även om risken för att detta är mycket små. Bröst förkalkningar upptäcks av en mammografi. Om du fått veta av din läkare att du har bröst förkalkningar, är det mycket viktigt att du vet vad du ska göra härnäst, och hur du kan hantera det. Här är några av de bästa tips som hjälper dig ut:

Vet de två stora grupper av bröst förkalkningar. Bröst förkalkningar brukar kategoriseras som macrocalcifications och mikroförkalkningar.

Macrocalcifications hänvisar till stora, allmänt spridda och runt förkalkningar, och även om de är vanligare, de är oftast godartade.

Mikroförkalkningar är små, hopklumpade tillsammans, och verkar oregelbundet formade. De är mer benägna att förknippas med cancer än macrocalcifications.

Vet konsekvenserna

Hur man hanterar de nyheter du har bröst förkalkningar. Vet de två stora grupper av bröst förkalkningar.
Hur man hanterar de nyheter du har bröst förkalkningar. Vet de två stora grupper av bröst förkalkningar.

Vet konsekvenserna. Först av allt, vet att bröst förkalkningar är relativt vanligt, särskilt bland kvinnor i klimakteriet ålder, i själva verket kan de förekommer i ca 50% av kvinnor i USA som är över 50 år gammal. Det viktiga är att dessa förkalkningar har upptäckts, och din läkare kan besluta om rätt behandling baserat på deras omfattning och grad. Det är bra att veta att bröst förkalkningar - särskilt macrocalcifications - är vanligtvis inte cancer.

Vet de gemensamma förfaranden gjort efteråt

Vet de gemensamma förfaranden gjort efteråt. I händelse av en liten grad av förkalkning och macrocalcifications, läkarna antar vanligtvis en "vänta-och-se" handlingsplan, som är, skulle de brukar rekommendera ett uppföljande mammografi efter sex månader så att de kunde följa hur förkalkning utvecklar . Om inga förändringar sker, rekommenderar de oftast en diagnostisk mammografi samt rutinundersökning på det andra bröstet. Efter ett år med några förändringar i förkalkning, skulle läkarna brukar rekommendera en årlig mammografi för patienten, med ingen behandling såvida förändringar inträffar.

I fall de förkalkningar verkar vara mer omfattande, eller om det är ett fall av microcalcification, kommer läkaren brukar beställa en biopsi, eller avlägsnande av en mycket liten mängd vävnad, i syfte att pröva om dessa förkalkningar är elakartade eller godartade .
Det finns också radiologer och specialister som kanske föredrar att ta en mer aggressiv strategi för att analysera förkalkningar, och kan genast rekommendera en biopsi vid detektering.

Skriv ner dina frågor

Först av allt, vad är bröst förkalkningar. Vet de gemensamma förfaranden gjort efteråt.
Först av allt, vad är bröst förkalkningar. Vet de gemensamma förfaranden gjort efteråt.

Skriv ner dina frågor. När du hör på nyheterna om ditt mammografi resultat, ge dig själv tid att tänka över det och låt det sjunka in Efteråt, sitta ner och skriva ner alla frågor som du tänker be din läkare. Oroa dig inte om att låta dum eller naiv, om du vill veta svaret på något, fråga det. Sedan schemalägga en annan tid hos din läkare, och se till att alla dina frågor blir besvarade tillfredsställande. Kom ihåg: att veta vad du är uppe mot hjälper dig att förbereda för vad det är du behöver göra för de närmaste månaderna eller år.

Gå med stödgrupper. Det kommer säkert att hjälpa dig om du komma i kontakt med andra människor som har genomgått eller genomgår samma erfarenhet som du. Inte bara kommer du att hitta känslomässigt stöd, är chansen att du skulle också få pekade i rätt riktning mot de bästa läkarna och alternativ behandling för dig.

Där har du det

Där har du det! Dessa är bara några av de åtgärder du kan vidta för att hantera de nyheter som du har förkalkningar bröstcancer. Kom ihåg, kommer att beväpna dig med information som hjälper definitivt dig igenom den här gången! Lycka till, och hoppas att detta hjälpte dig!