E2h

Hur man hanterar ett fostervattensprov

Fostervattensprov kommer alltid att vara en hjälp process för att hjälpa dig att avgöra störningar av ditt barn medan han fortfarande är i livmodern. Men även om detta är onekligen bra, är det underförstått att det är inte lätt för en snart att vara mamma att genomgå denna typ av test.

Naturligtvis

Hur man hanterar ett fostervattensprov. Förstå vad förfarandet verkligen handlar om.
Hur man hanterar ett fostervattensprov. Förstå vad förfarandet verkligen handlar om.

Naturligtvis kan förfarandet enbart ger dig redan så mycket rädsla. Lägg till detta upp stressen invänta resultaten att komma. Att vara i denna typ av situation är verkligen tufft. Men vad du måste veta är att det är verkligen inget att oroa sig så mycket om. Du måste helt enkelt lära sig att hantera denna procedur och du kan bli av med den stress du känner just nu. För att hjälpa dig med detta, här är några tips som kan vara till hjälp för dig:

  1. Förstå vad förfarandet verkligen handlar om. Innan fostervattenprov görs för dig, kommer du vara tvungen att skriva flera samtycke bildar. Innan du gör detta, se till att fråga din läkare om riskerna liksom fördelarna med detta test. Alltid ställa frågor för saker som inte är klart för er ännu.
  2. Få en kamrat. Ja, kan testet vara en enkel, men det är bäst om du har någon som kan hjälpa dig i din emotionella och fysiska upplevelser i den här proceduren. Du kan få din partner eller en god vän att komma med dig under loppet av förfarandet. Med detta, behöver du inte att möta denna situation känner sig ensamma.
  3. Slappna av alla i hela proceduren. Det är viktigt att du håller dig lugn under förfarandet. Du kan använda vilken avslappningsteknik som fungerar för dig som andas eller prata med din partner.
  4. Prata med ditt barn. Eftersom barn kan vara känsliga för vad som händer, se till att prata med ditt barn och förklara att allt är bra. Ditt lugn och lugnande röst kommer säkert att hjälpa ditt barn en hel del genom hela proceduren.
  5. Återhämta efter ingreppet. Det finns vissa saker som du måste och får inte göra efter ingreppet. Se till att du följer alla läkarens råd för dig och ditt barns fördel.
  6. Rapportera eventuella problem. Om du observerar ovanliga symtom som blödning eller kramper efter ingreppet, omedelbart rapportera det till din läkare. Detta för att säkerställa att vad problemet är, kan det åtgärdas snabbt.
  7. Tänk positivt. De flesta mammor får in två till tre veckor av vånda efter att ha lämnat till denna typ av test. Eftersom det tar ett par veckor innan du kan veta resultatet, måste du leva ditt liv normalt och positivt. Oroa dig inte så mycket om resultatet av testet.

I själva verket kan bli stressade under graviditeten har en hel del effekt på ditt barn. Så även om du genomgår fostervattensprov, måste du ta itu med det på rätt sätt. I slutändan är det du och ditt barns hälsa som är i riskzonen om du misslyckas med att hantera situationen framgångsrikt.