E2h

Hur man hanterar lata öga

Lata ögat är en synskada som vanligtvis börjar i tidig ålder

Lata ögat är en synskada som vanligtvis börjar i tidig ålder. Att handskas med lata ögat är svårt för någon som lider av det och för föräldrar vars barn drabbas av denna sjukdom. För att hjälpa dig eller ditt barn hantera lata öga, överväga följande tips.

Hur man hanterar lata öga. Förstå tillståndet.
Hur man hanterar lata öga. Förstå tillståndet.

  • Förstå tillståndet. Lata öga är en visuell störning kallas amblyopa, vilket är oförmågan hos ögat att uppfatta detaljer. Vanligtvis är det orsakas av förhållanden som påverkar utvecklingen av synen sedan barndomen och påverkar endast ett öga. Oftare än inte lata ögat kallas av människor som över ögat. De två är inte samma sak ändå. Cross-ögat eller skelning är den vanligaste orsaken till amblyopa. Det är ett tillstånd där ögonglober inte är inriktade på rätt sätt, vilket gör dem pekar i olika riktningar. Om inte diagnostiseras eller behandlas tidigt i livet, kan lata öga leda till total förlust av syn och djupseende.
  • Förstå behandling. Så snart du upptäcker abnormitet i ditt barns ögon eller syn, ta honom till doktorn. Ju tidigare den diagnostiseras, desto bättre resultat. Behandlingen kan innebära glasögon, ögondroppar eller salvor, övningar ögat eller vision terapi, lappning eller kirurgi. Glasögon vanligen föreskrivs för att öka fokus och korrigera inriktningen av ögonen. Om mediciner och alla andra behandlingar visa sig vara meningslöst, är operation för att räta ut ögonen.
  • Gå stödgrupper. The Eye Patch Club är ett exempel på en stödjande program för att hjälpa familjer med barn som lider av lata ögat. Denna grupp är särskilt catering till barnen genomgår patchning behandling. Du kommer att få tips och tekniker för synvård från experter ögonvård. Du kommer att få berättelser från och om barn med samma villkor därför är det ett bra sätt att hjälpa barn och familjer att hantera denna vision sjukdom. Stödgrupper kan föräldrar och barn träffa andra människor med samma problem och hjälpa dig att diskutera frågor och problem som rör lata ögat.
  • Hitta resurser synvård. Besök din lokala hälso-avdelning för att få information om resurser Vision Care tillhandahålls av ditt tillstånd. Kontrollera vilka tjänster eller program erbjuds i ditt område genom förebygga blindhet Europa.
  • Söka ekonomiskt bistånd. Vision vård särskilt behandling för lata öga kan bli mycket dyrt och du kan vara en av de många familjer som inte har tillgång till den specifika vård du behöver. Du kan söka hjälp från den lokala hälso-avdelning eller offentligt stöd för att hänvisa dig till organisationer som tillhandahåller finansiellt stöd.
  • Besök förhindra blindhet Europas officiella hemsida. Där hittar du forum där du kan gå och diskutera frågor som rör olika ögonproblem. Diskussioner om lata öga finns på barn och ögonproblem. För mer information om hur man tar hand om ditt barns syn, kan du också gå till Vision Learning Center förebygga blindhet Europa.


Det finns tillfällen som personer med lata ögat blir föremål för åtlöje. Hjälp ditt barn att förstå hans tillstånd och ge all den kärlek och stöd han behöver.