E2h

Hur man hanterar smärta med biofeedback

Smärta är ett faktum

Smärta är ett faktum. Våra kroppar känna smärta så vi vet att något är fel. Du känner en flamma med skållning smärta, och din hand kommer instinktivt röra sig bort från den. Annars kommer du bränner dig. Fysikaliska och kroppsliga smärtor är ofta behandlingsbar med vissa mediciner och övningar, dock. Vissa adress muskelsmärtor, huvudvärk och ledvärk med läkemedel. Andra använder avslappningstekniker som meditation.

Biofeedback är en sådana medel där du kan lindra och hantera smärta genom avslappnande och strama muskler. I biofeedback är utrustning som avger ljus och ljud används för att bedöma om du faktiskt gör övningarna korrekt. Läs på följande steg för att lära sig använda den Biofeedback utrustning och hantera din smärta helt och hållet.

Anslut elektroderna. Du måste ha utrustning som installeras på en plan yta, som ett bord. Förbered genom att sticka elektroderna på olika delar av kroppen. De särskilda områden skulle ingå i en instruktions guide som ingår i utrustningen. Du kanske måste lossa dina kläder för att ge tillgång till trådarna och elektroder.

Hur man hanterar smärta med biofeedback. Få in en bekväm ställning.
Hur man hanterar smärta med biofeedback. Få in en bekväm ställning.

Få in en bekväm ställning. När du har anslutit utrustningen till din kropp, få dig i en bekväm ställning. Du kan antingen sitta eller ligga ner. Börja med att sluta ögonen och fokusera på din andning. Andas genom näsan och låt din kropp slappna av med varje andetag som du tar i och släpp.

Fokus på smärta områden. När du och din kropp redan avslappnad, fokusera på de områden som du upplever smärta, en i taget. Tänk dig att en del att slappna av. Försök att andas djupare när ni föreställa dina muskler långsamt avkopplande. Se till att koppla de delar av kroppen som känner mest stressad.

Koppla av. Ju mer muskler slappnar av, kommer du se att ljusen eller ljud från den Biofeedback utrustning minskar också. Om detta är första gången du försökte använda Biofeedback maskinen kan du inte få samma resultat. Det tar några dagar av övning innan du kan verkligen låta dina muskler slappna av och få de bästa resultaten. Det är även viktigt att du gör denna rutin smärtlindring regelbundet för smärta som du känner för att vara kontrollerad och tolereras.

Lär dig att slappna av utan biofeedback. Den Biofeedback maskin bara precis fungerar som en hjälpande hand. Det slutliga målet är att verkligen kunna vänja sig koppla din spänd och värkande muskler utan utrustningen. Med tiden kommer din kropp att kunna koppla av sig själv och du behöver inte maskinens ljus och ljud längre så att du vet att du gör det på rätt sätt. Du ska helt enkelt kunna göra det utan att maskinen som en guide.

Smärta är ett faktum. Fokus på smärta områden.
Smärta är ett faktum. Fokus på smärta områden.

Avkopplande dina muskler kommer att hjälpa till att lindra spänningar till följd av vardagens stress, därför lindra din kropp av smärta känns. Det kommer också att bidra till att låta dig få den bästa vila och sova att din kropp rättmätigt förtjänar. Med biofeedback, vet du om du gör avslappningsövningar korrekt.