E2h

Hur man hanterar spasmer

Spasmer är plötsliga ofrivilliga muskelsammandragningar eller en grupp av muskler på grund av en plötslig explosion av energi. Muskelspasmer är mycket smärtsamt, särskilt om du är engagerad i en omfattande fysisk aktivitet. Det resulterar i inflammation i en muskel när den är överbelastade eller torn. Enligt läkare, vissa människor har inget annat val än att åka till sjukhuset på grund av detta problem. I själva verket kan spasmer vara en allvarlig skada, särskilt om du inte ger det någon läkarvård. Det kan leda till svår smärta i nedre ryggen och gör det svårt för dig att flytta.

Den nedre delen av ryggen är en gemensam plats för muskelspasmer att inträffa, men en spasm kan fortfarande förekomma i någon del av kroppen. För att bli av med denna skada, här är några tips för att hantera din muskelkramp.

  1. Konsultera en läkare. Om din spasm inte läker och skadan finns kvar i din kropp, be en läkare för att avgöra den främsta orsaken till din spasm. De kan ge dig den exakta och korrekta orsak och vid samma tid de kommer att kunna ge dig rätt medicin för att läka din spasm rätt och ger användare träningsmetoder för att förebygga dem.
  2. Ge dina muskler en paus. Vila några dagar och ge tid att låta den del av kroppen som har en spasm att återhämta sig. Om du känner att dina muskler fortfarande värker, det betyder bara att du fortfarande behöver en längre tid för att vila eftersom din spasm kan få värsta. Ta några dagar ledigt för att vila kroppen.
  3. Ha en riktig kost och äta hälsosam mat. Ät mat som innehåller en massa av proteiner, vitaminer och mineraler. En av många orsaker till muskelkramp är dålig kost och, i processen, ett dåligt immunförsvar. Så vara frisk och hålla formen. Om du vill lägga mer näring till din kropp, måste du ta multivitaminer dagligen för att se din mineral och vitamin basen är stabil.
  4. Drick åtta glas vatten om dagen. Uttorkning kan också orsaka muskelkramp. För att hindra kroppen från indunstning, alltid ta in vatten, allra mest under sommaren.
  5. Delta i flexibilitet övningar för att förebygga muskelspänningar. Stretching är ett bra sätt att få dina muskler starka och stabiliserats.
  6. Försiktigt massera dina muskler som har en spasm. Det kan vara smärtsamt, så försök och lyckas massera dina muskler försiktigt och stadigt. Var noga med att inte över-massera dina muskler eftersom detta kan förvärra spasmer.
  7. Behandla dina muskler med is eller kylklampar värme. Detta kommer att hjälpa dig att lindra din muskelkramp. Ansök värme i 20 minuter eller så kan du använda kylklamp. Efter 20 minuter, gäller både förpackningar vice versa. Gör detta flera gånger. Sedan ta en varm dusch och exponera kramp muskeln direkt till värmen.

Hur man hanterar spasmer. Konsultera en läkare.
Hur man hanterar spasmer. Konsultera en läkare.

Muskelspasmer är ofta fysiska manifestationer som kroppen är över-anstränger sig. Försök att inte utöva alltför stor ansträngning, och vara konsekvent med att ta in dina vitaminer. Ibland kan fysiska lösningar fungerar, till exempel massage. Men för att vara säker, rådgöra med din läkare, bara för att bekräfta dina spasmer inte orsakas av något mer allvarligt.