E2h

Hur man har glaukom kirurgi

Glaukom reservdelar ingen

Glaukom reservdelar ingen. Unga och gamla, även de nyfödda barnen, är benägna att ha det. Med andra ord, kan den slå helst, i alla åldrar. Det anses nu vara som en de viktigaste orsakerna till blindhet. Men här är goda nyheter. Glaukom kan behandlas, speciellt när det är diagnosen verkligen tidigt. Du måste genomgå övervakade medicinering och / eller operation för att rädda dig från att vara blind. Naturligtvis har glaukom kirurgi är inte så enkelt. Här är några av de saker som du behöver veta om det:

Hur man har glaukom kirurgi. Förbered dig på att sänka trycket i ögat.
Hur man har glaukom kirurgi. Förbered dig på att sänka trycket i ögat.

  • Förbered dig på att sänka trycket i ögat. Detta är det första steget att förbereda dig för förfarandet. Förvänta din läkare att förskriva god ögondroppar så att du kan förbättra din ögontrycket. Dessutom, lyssna på läkarens order. Du måste strikt följa dem. Hans order är i huvudsak tänkt att villkoret ögonen för operationen.
  • Ta reda på vad som kommer att hända efter din operation. Veta "efterdyningarna" kan hjälpa dig att justera fysiskt, mentalt och känslomässigt. Så informera dig om "realiteter". Det finns olika laserkirurgi typer i behandling av glaukom. De är alla avsedda att minska trycket i ögat och för att motverka eventuella synnedsättning. Så efter ingreppet, kan du redan genom att de tillåts gå hem. Dina ögon (eller bara en av två) kan bandage. Du kan behöva bära en del smärta också. Begär en familjemedlem eller en vän att hjälpa dig direkt efter operationen. Du kommer definitivt att bero på din assistent att köra dig hem efter operationen och gå igenom de första dagarna efter.
  • Förstå de nödvändiga rutiner. Efter operationen måste din läkare att lista ner dina mediciner, från ögondroppar till salvor. Missa inte något att garantera din snabb återhämtning, bland annat på sig en lapp. Du bör också notera försiktighetsåtgärder. Förstå att dina aktiviteter är definitivt mer begränsad. Du är inte ens tillåtet att böja eller böja. Du kan inte ens tvinga dig själv att lyfta tunga saker.
  • Följ din check-up schema efter ögonoperation. Din läkare måste övervaka och bedöma ditt tillstånd. Han måste se om den helande är "normala". Han kan också rekommendera vissa justeringar, särskilt om det finns några "avvikelser" från din läkningsprocess. Under din postoperativa kontroller, diskutera med din läkare varje oregelbundna visuell symptom som du har upplevt. Är du lider av synförlust? Ser du glorior, speciellt när du söker runt lampor? Är dina ögon blir röda? Känner du någon smärta? Är dina ögon börjar se "dimmig"? Vill kräkas dig?


Det är viktigt att begära en omfattande årlig ögonundersökning

Det är viktigt att begära en omfattande årlig ögonundersökning, naturligtvis, inklusive den kritiska glaukom testet. Om din glaukom grips tidigt, kan du spara dig från att bli blind. De riskfaktorer för glaukom innefattar ålder (över 40 år), ras (japanska, Skandinaviskt, ryska, Inuit, irländska, latinamerikaner, afro-europeiska), härstamning (släkten) och hälsotillstånd (t.ex. dålig syn, om du lider av diabetes om du tar steroider). Rädda dig själv, din familj och dina vänner från hotet om glaukom. Låt dem veta fakta.