E2h

Hur man hittar de bästa behandlingar för sömnstörningar

Att få en god natts sömn är avgörande för en övergripande hälsa och välbefinnande. Saknas en eller två nätter eftersom du måste slå en deadline är förståeligt. Men ofta somnar under dagen när du är på jobbet, eller matthetskänsla även efter sover din fulla åtta timmar kan vara ett tecken på en sovande problem. Om du känner igen dessa symptom i dig själv, bör du omedelbart söka diagnos och behandling för ditt sömnproblem. Här utforskar vi några av de bästa behandlingsalternativen för sömnstörningar .

  • Sömnapné. Personer med denna sömnstörning "stopp" andas när de sover, vilket får dem att kvävas, kippa eller snarkar högt under sömnen. Detta leder till plötsliga uppvaknanden under natten för att starta andning, vilket lämnar dem sömnig och trött under dagen. Den bästa och mest rekommenderade behandlingen för måttlig till svår fall av denna sömnproblem är Continuous Positive Airway Pressure (CPAP). Denna behandling kräver att patienten att bära en mask-liknande anordning som ger trycksätta luft under sömnen. Detta kommer att säkerställa att patienten kommer att ha en konstant tillförsel av luft och förhindra luftvägarna från att kollapsa. Men för dem som tycker CPAP obehagligt, det finns alltid dentala apparater som de kan använda för att se till att de inte slutar andas under sömnen. Dessa inkluderar en Underkäke Repositionering enhet och tungan fästanordning. För dem som inte vill bära alla anordningar, kirurgi för att ändra storlek på deras luftvägar kan vara det bästa sättet att gå. Detta bör dock vara det sista behandlingsalternativ som en person med sömnapné bör överväga.
  • Insomnia. Oförmåga att sova när du ska kallas sömnlöshet. De flesta människor lider av sömnlöshet minst en gång under sin livstid. Den bästa behandlingen för denna sömnstörning innebär beteendeförändringar och livsstilsförändringar. Tricket för att bli av med din sömnlöshet, som forskning har visat, är att slappna av och avlasta dig av dagens påfrestningar. Du kan göra detta genom guidad avslappning, progressiv muskelavslappning, bukandning, bildspråk, och meditation när du redan tuck i sängen. Men människor med svåra fall av sömnlöshet rekommenderas att ta växtbaserade kosttillskott som har varit kända för att underlätta barns sömn som kamomill, citronmeliss, och passionflower. Läkare ordinerar ibland melatonin kosttillskott, men deras effektivitet är fortfarande att bevisa. Andra alternativa sömnlöshet botemedel är ljusterapi, akupunktur och aromaterapi.
  • Sleep skräck störning. Vakna upp ur en mardröm då och då är inget att vara rädd för. Men om du ofta vaknar upp mitt i natten, svettig och rädd för att sova igen, du går bättre med din läkare och begära ett test för en sömn terror disorder. Pavor nocturnus, eftersom denna sjukdom ibland kallas, bäst botas med medicinering. Diazepam, eller Valium som det ömt kallas, är ofta användbara vid förebyggande av sömnstörningar, tillsammans med andra hypnotika. För vuxna är psykoterapi rekommenderas som en kompletterande behandling till medicinering.

Hur man hittar de bästa behandlingar för sömnstörningar. Sleep skräck störning.
Hur man hittar de bästa behandlingar för sömnstörningar. Sleep skräck störning.

Dessa är bara några sömnproblem och deras behandlingar. Hitta en som fungerar för dig och din sjukdom, och börjar få bättre sömn.