E2h

Hur man hittar en dietist

Om du vill hitta en professionell vård vars specialitet är kost och hur den påverkar dig hälsa, så du bör ses av en dietist.

Hur man hittar en dietist. Prata med din primärvården läkare.
Hur man hittar en dietist. Prata med din primärvården läkare.

En dietist är inte samma sak som en nutritionist, "dietist" är en titel skänkt någon bara efter betydande, väldefinierad akademisk och klinisk erfarenhet. Men det finns säkert många kvalificerade och kunniga dietister, "nutritionist" är inte en skyddad titel och är därför en titel din ohälsosamma granne kunde anta, om han ville. I Europa ser det europeiska Dietetic Association (ADA) att titlarna "dietist" och "dietiska tekniker" ges endast till dem som innehar erforderlig akademisk och klinisk erfarenhet. Fortbildning är nödvändig för att upprätthålla titeln också.

En dietist måste antingen har fått en kandidatexamen i dietetik, eller en grundutbildning Bachelor of Science-examen och en högre nivå dietistexamensutbildning eller diplom. Efter att ha avslutat en inställd mängd arbete på fältet, måste de klara ett prov för att förtjäna titeln "dietist." Vissa väljer att tillhandahålla kliniska dietiska tjänster på sjukhus, medan konsult dietister arbetar i privata företag. Båda dessa typer av dietister kommer att erbjuda personlig dietiska vård.

Dietiska tekniker måste ha en tvåårig examen, fylla i en ADA-godkänd diet program och ta en examen för att tjäna sin titel.

Hur man hittar en dietist.
Hur man hittar en dietist.

  1. Den europeiska Dietetic Association webbplats har ett verktyg för att hitta lokala dietister . Allt du behöver göra är att ange ditt postnummer och stad / stat information. Du kan även ange ett område av expertis som du vill att din dietist för att få, till exempel hjärt-och kärlsjukdomar eller diabetes.

  • Prata med din primärvården läkare. Dietister blir allt vanligare, och din läkare kan känna av en utmärkt dietist i ditt område. Och det finns en klar fördel i att mobilisera hjälp av någon som din läkare som redan är väl förtrogen med dina personliga hälsoproblem och historia.
  • Ring en ansedd lokalt sjukhus eller klinik där specialitet läkare ser patienter. En liten läkarmottagning får inte ha vem du söker, men stora medicinska centra kommer antingen att ha en dietist på personal eller kommer sannolikt att kunna hjälpa dig att hitta en lokalt. Var inte rädd för att fråga!
  • Utrustad med bred och djup kunskap om hälsa, kan dietister hjälpa dig att planera den invecklade din kost för att optimera din hälsa. Att hitta en dietist blir lättare hela tiden, så tveka inte - få kostråd du behöver från en läkare du kan lita på.