E2h

Hur man hittar en säker järntabletter

Ett järntillskott ges till en person som saknar järn i kroppen

Ett järntillskott ges till en person som saknar järn i kroppen. Järntillskott vanligtvis ges till personer som lider av anemi. Anemi är ett tillstånd där kroppen har mindre röda blodkroppar som behövs. En av orsakerna till anemi är järnbrist. Det är därför ett järntillskott ges till anemi hos patienter. Vissa människor försöker självmedicinera. Detta är inte bra, särskilt om du har ingen medicinsk bakgrund.

Hur man hittar en säker järntabletter. Ta naturliga järntillskott.
Hur man hittar en säker järntabletter. Ta naturliga järntillskott.

Om du behöver en järntabletter, här är några tips om hur man hittar ett säkert ett som du kan ta:

  • Rådfråga läkare. Det bästa man kan göra är att konsultera en läkare om vilken typ av järntabletter som din kropp behöver. Det finns olika typer av järntillskott som ges till personer med olika kroppstyper. Läkaren kan köra några tester på dig att lista ut vilken järntabletter är bäst för din kropp. Några av de vanligaste järntillskott är Fer-Järn, Femiron och Feratab. De flesta järntillskott tas oralt, men i svårare fall av järnbrist, kan den administreras genom en IV.
  • Ta rätt dosering. För att vara säker när du tar en järntabletter, du måste följa doseringen som läkaren har ordinerat åt dig. Vissa får dagligt tillskott medan andra inte behöver ta dem dagligen. Du ska inte gå över doseringen eftersom detta kan orsaka oönskade effekter på kroppen. Det är en sådan sak som järn förgiftning och du kan uppleva detta om du tar i för mycket järn.
  • Vet biverkningar. Om du upplever biverkningar på grund av järn näringstillskottet som du tar, måste du kontakta din läkare omedelbart. Några av de vanligaste biverkningarna av att ta järntillskott håller på förstoppad eller har förlorar avföring. Om du upplever andra biverkningar, kontakta din läkare.
  • Ta naturliga järntillskott. Annat sätt att se till att du är säker, är att försöka använda naturliga järntillskott. Dessa tillägg har alla naturliga ingredienser så det finns mindre kemikalier som kommer in i kroppen. Det är bäst att fråga din läkare om detta innan du provar det.
  • Ät ett järn kost. Innan vi går för järntillskott, kan du prova ett järn kost. I dina dagliga måltider, inkluderar järn rika livsmedel, såsom kyckling fläsk eller nötkött lever, ostron, musslor, musslor, bönor, tofu och fullkornsprodukter. Har 2-3 portioner av järn rika livsmedel för varje måltid så att du kan öka järn i din kropp och du kommer inte att behöva ta till järntillskott.

Dessa är några av de tips som du kan använda så att du kan välja en säker järntabletter. Iron gynnar oss, eftersom det är den som är ansvarig för att ge syre till cellerna i vår kropp. Andra fördelar med att ha rätt utbudet av järn är att öka kroppens immunförsvar, hindrar oss från att uppleva sömnlöshet och öka kroppens energinivåer som håller dig mer aktiv.