E2h

Hur man hittar hängslen priser

För många tonåringar

För många tonåringar, hängslen är en rituella. Dessa innebär en etapp av ens liv när offer måste göras för att se bra ut, eller åtminstone ha bättre övergripande tandhälsa. Hängslen kan ju vara en smärtsam upplevelse och skulle behöva vänja sig. För de flesta föräldrar innebär dock hängslen spendera pengar varje månad under minst två år. Att ha ett barn på tandställning kan vara en god investering, dock. Tandregleringsbehandlingarna leda till en bättre leende och en bättre bett.

Tandregleringsbehandlingarna inte alla kostar lika

Tandregleringsbehandlingarna inte alla kostar lika, dock. Beroende på vilken typ av behandling och professionell avgift som en ortodontist kommer att debitera kan hängslen kosta flera tusen dollar totalt. Här är några tips på att lära sig hur mycket hängslen kommer att kosta.

Hur man hittar hängslen priser. Jämför med vänner.
Hur man hittar hängslen priser. Jämför med vänner.

Typ av behandling. Innan du kan hitta en bra uppskattning av hur mycket dina hängslen kommer att kosta, är det bäst att rådgöra med din ortodontist om vad exakt behandling du kommer att behöva. Olika störningar kommer att kräva olika typer av behandlingar. Oavsett om dina tänder är överfulla, alltför allmänt åtskilda, eller om din käke behöver en viss anpassning, material och skicklighet inblandade varierar, tillsammans med den totala kostnaden för behandlingen.

Arvoden. Din ortodontist professionella avgifter skulle göra upp en stor del av priset på dina hängslen. Du måste besöka din ortodontist minst en gång i månaden för att två gånger i veckan (beroende på behandling). Ortodontist kanske föredrar att ta betalt per besök, eller han kan ta hans yrkesmässiga avgift som en del av paketet. Kom ihåg att fråga om detta, eftersom du inte vill bli överraskad med extra kostnader per besök.

Material. Beroende på materialet tandläkaren kommer att använda på din tandreglering använder kan priserna variera också. Ny utveckling inom tandreglering omfattar material som är mindre synliga än de traditionella stål eller titan konsoler och band. Dessa kan vara dyrare, dock.

Betalningssystem. Innan någon tandreglering

För många tonåringar. Tandregleringsbehandlingarna inte alla kostar lika.
För många tonåringar. Tandregleringsbehandlingarna inte alla kostar lika.

Betalningssystem. Innan någon tandreglering, fråga din ortodontist om betalningssystemen. Dina hängslen kommer att stanna på munnen i minst två år, och efter att du kanske måste bära retainers eller andra apparater. Det kan vara meningsfullt för dig att sprida kostnaden för hängslen under loppet av två år, i stället för att göra en engångsbetalning. Din ortodontist skulle kunna ge dig en rabatt för klumpsummebetalningar, dock.

Jämför med vänner. Ett sätt att få en bra uppskattning av hur mycket hängslen skulle kosta är genom att jämföra anteckningar med någon som har samma villkor. Om din vän har en liknande ortodontisk problem som din, då med all sannolikhet skulle ortodontist genomföra liknande insatser och material. Du kan också be din vän att hänvisa dig till hans ortodontist för ett möte och uppskattning. Kostnaderna får inte exakt vara samma, men du vet vad som väntar.

Tandreglering är något som inte bara är estetiskt i naturen, men kan också hjälpa till med allmänna hälsa. Det kan betyda dyra behandlingar, men om du sprider kostnaderna under några år, då den månatliga priset skulle absolut minska.