E2h

Hur man hittar mat som ökar ämnesomsättningen

Bortsett från träning, det finns andra sätt du kan göra för att öka din ämnesomsättning. Ett sätt är att äta rätt mat som hjälper till att öka kroppens ämnesomsättning. Här är några livsmedel som du bör överväga att äta:

 1. Mandel - Dessa undra nötter har essentiella fettsyror, men är mycket hög i kalorier. Du kan ha en handfull av dem för förmiddagen eller eftermiddagen mellanmål för att hindra dig från att äta för mycket under de viktigaste måltiderna.
 2. Äpplen - Huruvida gröna eller röda, äpplen är rika på fibrer, men låg i kalorier. Eftersom du kan äta mer, äpplen hjälper mätta din hunger lite längre.
 3. Bönor - Baljväxter är fulla av proteiner. Bönor är rika på fibrer också så din kropp kommer att bränna fler kalorier när smälta dem.
 4. Broccoli - Det är inte bara rikt på fibrer men även i C-vitamin och kalcium som bidrar till att öka ämnesomsättningen. Kalcium har faktiskt en viktig roll i den metaboliska processen men C-vitamin hjälper kroppen att absorbera kalcium.
 5. Kanel - Lägg till en skvätt kanel i ditt kaffe eller te för att hjälpa kroppen att bränna fler kalorier. Kanel sänker även dina kolesterolnivåer.
 6. Kaffe - Koffeinet i kaffe gör kroppen mer alert och aktiv för att kunna flytta runt och bränna fler kalorier. Begränsa ditt intag till 2 till 3 koppar om dagen för att förebygga fall av att vara för yr och irriterad.
 7. Curry - Det här är en annan välkänd krydda, särskilt för indianerna. Liksom paprika, ökar de ämnesomsättningen i kroppen och hjälper till att bränna fler kalorier.
 8. Grapefrukt - Inte bara är denna frukt rik på fibrer och C-vitamin, men det minskar även insulinnivån i kroppen. Detta gör att kroppen lagrar mindre fett.
 9. Grönt te - Dricka grönt te har blivit en populär ämnesomsättning utbredare som undersökningar visar att det är rikt på Epigallocatechingallat eller EGCG. Detta ämne gör hjärnan reagerar på stimuli snabbare och nervsystemet mer aktiv, därför låta kroppen bränna fler kalorier.
 10. Jalapenos - Capcaisin i paprika hjälper kroppen att bränna mer fett, även timmar efter att du har ätit dem. Det snabbar även upp din puls som också ökar ämnesomsättningen.
 11. Havregrynsgröt - Havremjöl är fullkorn och är rik på fibrer. Det är inte bara sänka kolesterolnivåerna utan också ökar ämnesomsättningen genom att sänka insulinnivån i kroppen.
 12. Sojamjölk - Den är rik på kalcium som ökar ämnesomsättningen, men du kommer att förlora detta om du dricker sötade sorten.
 13. Spenat - Denna gröna lummiga grönsak är rik på fibrer och antioxidanter. Det har också C-vitamin som ökar din kalciumintag för en högre ämnesomsättning.
 14. Turkiet - Turkiet är magert kött som inte bara hjälper dig att undvika fett, men också tillför protein till din kropp för muskeluppbyggnad.
 15. Yoghurt - Yoghurt är mycket hög i protein, vilket gör det kroppen arbeta hårdare för att bearbeta den energi som det ger.
Hur man hittar mat som ökar ämnesomsättningen. Mandel.
Hur man hittar mat som ökar ämnesomsättningen. Mandel.

Människor som är allvarligt på en diet inte bara räkna vad de äter, men också göra det en punkt att öka sin ämnesomsättning. Öka sin ämnesomsättning bränner kalorier och gör fett till muskler.