E2h

Hur man hittar mediciner för att bota kattdjur ringorm

Är du en stolt ägare av en katt? Som med alla andra husdjur

Är du en stolt ägare av en katt? Som med alla andra husdjur, måste du utföra allmänna åtgärder för att upprätthålla din katts välbefinnande, den vanliga utfodring, grooming och ta hand om dem. En av de saker att se upp med? Ringorm-ett tillstånd som orsakar svåra besvär och irritation. Ringorm är i själva verket inte på grund av maskar alls men genom svampinfektioner, i synnerhet de organismer som kallas dermatofyter, som angriper döda hudlagren. Det angriper människor och djur också, och katter är i riskzonen, särskilt de långhåriga raser. I själva verket är ringorm bedöms vara den vanligaste hudinfektion bland katter. Det värsta är, kan de föra vidare deras tillstånd för människor.

Hur man hittar mediciner för att bota kattdjur ringorm. Oral läkemedel mot svamp.
Hur man hittar mediciner för att bota kattdjur ringorm. Oral läkemedel mot svamp.

Det är därför det är mycket viktigt inte bara för ditt husdjur, men också för dig och din familj att veta hur man känner igen symptomen på ringorm och hur man behandlar ditt husdjur. Symtom på katt ringorm kan lätt ses på din katts hud (från dess hårbotten till dess tassar). Några av dessa symtom är rödaktiga, kala fläckar på pälsen, röda finnar i form av en oval eller en cirkel, torr och fjällande hud och klåda. Hos människa är ringorm förknippas med sådana villkor som fotsvamp. Det är därför människor behandling av ringorm är förknippad med fotsvamp behandling och fotsvamp bota.

Om din katt uppvisar symptom på katt ringorm, vad är de olika typer av läkemedel och behandling som du kan ge? Här är några av de vanligaste läkemedel som används för att ge botemedel mot felin ringorm:

  1. Krämer. Anti-svamp krämer appliceras över lesioner eller områden av huden som visar ringorm symptomen. Några kommersiella exempel på dessa krämer innefattar tiabendazol och mikonazol krämer. Om katten har särskilt långt hår, så det rekommenderas att man klippt innan dessa krämer tillämpas. Se till att du skyddar dina händer med ett par handskar vid tillämpningen av dessa salvor, eller kan du använda Qtips för tillämpning.
  2. Schampon. Om ringorm symptomen är redan utbredd, är det bättre att ge din katt ett bad med Svavelkalk dips eller micozanole eller enilconazol schampo. Vet att Svavelkalk dips kommer med en dålig lukt och kan förvandla din katts päls gul - men det är bra är att dessa villkor är bara tillfälligt.
  3. Oral läkemedel mot svamp. För riktigt svåra fall, och i de fall då symptomen har spridit sig till kattens naglar är läkemedel som tas oralt rekommenderas. Några exempel på oral antimykotisk medicin inkluderar terbafine och itrakonazol. Ett annat exempel när oral medicin förskrivs är när topikal behandling har givits i 2-4 veckor, men utan några tecken på förbättring.
  4. Städa huset ordentligt. Under behandlingen vet att sporer av svampen kan finnas runt kattens rummet (eller det område den frekventerar). Det är väldigt viktigt att de dessa elimineras eller åtminstone reducerade, för att förhindra att tillståndet är återkommande. För att rengöra, undvika sopa eller damma eftersom dessa åtgärder faktiskt hjälpa spridningen av sporer. Istället, se till att du dammsuga rummet ordentligt och använd utspädd blekmedel för att dämpa-MOP kattens rummet. Alla kattens saker, såsom dess sängkläder och grooming verktyg måste desinficeras också.

Där har ni det

Där har ni det! Dessa är bara några av de sätt att bota katt ringorm. Kom ihåg att, som med att söka behandling för andra hudsjukdomar och villkor (såsom behandling av akne, och naturliga akne botemedel för människor), behandling av felin ringorm måste administreras troget och noggrant tills dess veterinären har förklarat honom fri från dess skick.