E2h

Hur man hittar säkert ångestdämpande medicin under graviditeten

Medan graviditeten är tänkt att vara en glädjefylld tid för både mor och hela familjen, kan det leda till vissa psykiska störningar för vissa kvinnor som kan göra det en mycket svår upplevelse i stället. En av de vanligare är ångest. Flera tankar in en kvinnas sinne under denna tid kan utlösa känslor av oro, ängslan och otillbörlig oro. Oftare oroar en kvinna om huruvida hon kommer att föda ett normalt barn. Detta följs av tvivel hennes förmåga att vara en god mor och ge vård som lämpar sig för barn.

Hur man hittar säkert ångestdämpande medicin under graviditeten. Din första åtgärd kommer alltid att vara att rådfråga din läkare.
Hur man hittar säkert ångestdämpande medicin under graviditeten. Din första åtgärd kommer alltid att vara att rådfråga din läkare.

Många av dessa känslor är relaterade till en kvinnas tidigare erfarenheter som barn eller hur hon hanteras av hennes egna föräldrar. Om vissa kan ha haft en olycklig barndom, andra kan ha ansett egna mödrar att vara en symbol för vad en mamma borde verkligen vara. Detta skulle kunna öka känslor av osäkerhet om huruvida hon kan möta upp till dessa normer. Oavsett skäl en kvinna kan ha, är problemet mycket verklig och måste åtgärdas eller kan orsaka allvarliga komplikationer inte bara för mamman, men för det ofödda barnet också. Ångestdämpande medicin är ett alternativ, men det finns saker att tänka på innan du tar detta steg eftersom det kan orsaka allvarliga problem också. Här är några saker du kan göra för att stanna på den säkra sidan:

  • Din första åtgärd kommer alltid att vara att rådfråga din läkare. Han är den enda som vet exakt vad som är bra för dig och hur du kan lösa ditt problem. Inte självmedicinera. Detta är mycket farligt och du lägger både dig själv och ditt barn i riskzonen. Ska mediciner förskrivas, försök att forska på de mest aktuella utvecklingen i det enskilda läkemedel du tar. Detta kommer att ge dig några bra information om det. Du kan besöka vissa webbplatser för att få den information du behöver.
  • Var medveten om det problem du upplever och ta reda på om det har att göra med de hormonella förändringar som sker i kroppen. Ibland, om du vet att det är den främsta orsaken till din ångest, kan du känna mycket bättre med vetskap om att det är normalt och det kommer att passera.
  • Se till att din läkare är mycket medveten om de mest aktuella kliniska prövningar på läkemedel han föreskriver. De genomgår normalt vissa tester för kort eller lång sikt användning, inklusive tester på graviditeten. Du måste också förstå att även om de genomförda testerna kan bevisa säkerheten för användning under graviditet kan vissa ha några effekter på det nyfödda barnet. Men dessa effekter är tillfälliga också.
  • Ett säkert alternativ du kan titta på är homeopatiska eller växtbaserade läkemedel. Dessa behandlingar kan ha möjlighet att lindra de symtom du upplever, där tar mediciner inte längre vara nödvändig. Igen måste du rådgöra med din läkare innan du tar detta tillvägagångssätt.


Så mycket som möjligt

Så mycket som möjligt, skulle det vara bäst att undvika att ta mediciner helt om du känner att det är absolut nödvändigt. Att få känslomässigt stöd från din man och övriga familjemedlemmar kan bidra mycket till att eliminera ångest. Du kanske också vill komma till någon form av hobby som du gillar att göra. Detta kommer att distrahera dig från bostad om tankar som orsakar dig att känna orolig och nervös. När allt annat misslyckas, tala med din läkare för goda råd.