E2h

Hur man hjälper en tillfrisknande alkoholist

Extremt alkoholberoende är en sjukdom. Även behandlingsbar, många återhämtar alkoholister kämpar fortfarande för att få tillbaka det liv de en gång hade innan alkohol kom in i bilden.

Hur man hjälper en tillfrisknande alkoholist. Skapa en hälsosam miljö.
Hur man hjälper en tillfrisknande alkoholist. Skapa en hälsosam miljö.

Finns det en vän eller någon närstående som du vill hjälpa till? Om så är fallet, sedan läsa på och ta reda på hur.

  • Förstå personen. Förståelse är nyckeln i alla situationer. Genom att tala med nykter alkoholist och se var han kommer ifrån hjälper dig att hitta vägar för hur att stödja honom. De flesta återhämtar alkoholister känner deprimerad och ensam så se till att du få honom att känna att han inte är ensam och att du kommer att vara där för honom oavsett vad. Hjälp honom att sätta upp mål för sig själv genom att fråga vad han vill uppnå. På så sätt kommer han att ha andra saker att ockupera hans sinne med annat än behovet av att dricka och kommer att ha möjlighet att se fram emot en alkohol-fritt liv. Det är dock viktigt att låta alkoholisten själv avgöra att han vill bli bättre som återvinning kommer bara att lyckas om det är alkoholistens val så aldrig tvinga återvinning frågor till honom. Att tvinga frågan kommer bara få honom att känna pressad och kommer mer sannolikt pressa honom till återfall. Om han inte vill återhämta sig helt, upprätthålla en nolltolerans beteende mot honom. Detta innebär, vilket gör honom ansvarig för allt han har gjort i det förflutna. Gör aldrig ursäkter för honom och aldrig blundar när det kommer till hans alkoholberoende. Du måste också sätta gränser för honom och få dessa gränser stött genom att agera på dem. Genom att berätta för honom att du inte vill vara runt honom när han hade något att dricka, till exempel, kommer att förstärka hans villighet att återhämta sig.
  • Ställ verksamheten. Skapa aktiviteter som du och alkoholisten kan delta i. Börja med att fråga vad de alkoholhaltiga intressen. Att känna hans intressen är viktigt, eftersom du måste föreslå aktiviteter som kommer att få hans uppmärksamhet. Det sista du vill göra är att borra ut honom så ta boxning klasser tillsammans, till exempel om boxning är vad han vill. Tanken är att låta alkoholisten inser att dricka är inte det enda roliga han kan göra. När han ser att det finns andra saker i livet som han kan göra och ha kul med medan nykter, kan han motstå frestelsen att dricka ännu mer.
  • Gå möten. Om alkoholisten deltar AA-möten, säg att du vill gå med så att du har en bättre uppfattning om vad han går igenom. Detta kommer att visa din hängivenhet för att stödja honom och han kommer verkligen att uppskatta dig för det.
  • Skapa en hälsosam miljö. Det sista en alkoholist behöver är att bli påmind om alkohol så se till att huset han bor i är alkoholfri. Rengör huset och kasta ut alla flaskor som du ser. Att gå ut, se till att undvika barer och klubbar där alkohol flödar i överflöd. Prata med sina vänner, familjer och medarbetare och ledtråd alla i om din önskan att hjälpa alkoholisten. Om de verkligen älskar honom och vill att han ska bli bättre, kommer de att vara stödjande också.

Vägen till återhämtning kan tyckas svårt och tufft

Vägen till återhämtning kan tyckas svårt och tufft, men med tillräckligt vägledning och stöd, är det möjligt. Alkoholism är inte en kamp att utkämpas ensam. Genom att visa din kärlek och ditt engagemang, kan du hjälpa en alkoholist vinst tillbaka det liv han nästan förlorade innan.