E2h

Hur man hjälper en vän med alkoholproblem

Om du misstänker att din vän har problem med alkohol, kan inte göra någonting vara skadligt

Vi känner alla till "en vän". Han eller hon är festens alltid spelet för en bra tid. Men vän tenderar att gå för långt och hamnar slarvig och oroande. Hon kanske har fått en DUI eller förlorat sitt jobb. Kanske får han betyder och är svårt att umgås med efter ett visst antal drinkar. Eller kanske han försvinner, har blivit opålitliga och även mycket deprimerad.

En sak är säker. Du har en älskad som dricker för mycket och du är orolig. Mycket orolig. Så vad gör du?

 1. Beväpna dig med fakta. En av de största misstagen folk gör när det handlar om nära och kära med ett alkoholproblem tänker att det är en viljestyrka fråga. Europeiska läkarförbundet har länge förklarat alkoholism en riktig sjukdom, inte bara din dumma lata bror är svag. Om du inte förstår sjukdomen, läsa på det först, så att du inte föregripa någons karaktär när han verkligen lider av en sjukdom och kan tänkas behöva din hjälp. Al-Anon är en stor resurs för nära och kära till alkoholister och kan nås online eller i någon stad genom att plocka upp en telefon och ringa 411.
 2. Välj din timing också. Kom ihåg att i en situation som denna, är timing allt. Inte under några omständigheter, ta upp din väns alkoholproblem samtidigt en bar över drinkar. Hon är i ett dricksvatten-läge och kommer inte att vara mottaglig för dig förstöra hennes humör. Kanske nästa dag, när hon inte mår så varm skulle vara en bättre tillfälle att diskutera din oro. Hon kan lite ångerfull för sina handlingar och därför mer villiga att lyssna på vad du har att säga.
 3. Uttryck din oro på ett kärleksfullt och icke-dömande sätt. Sätt dig i din väns skor för ett ögonblick. Beteende kring alkoholism är nästan alltid skam-fyllda. Detta är förmodligen inte en konversation din vän / älskade en kommer att välkomna. Vara graciös och snäll när de sätter upp det. Sättet du tar upp ämnet kan verkligen diktera huruvida hon kan stå för att lyssna på alla. Om du börjar med "Du dricker är utom kontroll," du är tvungen att sätta din vän på defensiven.

  Hur man hjälper en vän med alkoholproblem. Beväpna dig med fakta.
  Hur man hjälper en vän med alkoholproblem. Beväpna dig med fakta.

  Prova en mer kärleksfull inställning. Låt din vän veta att du är framför allt på hennes sida. Prova en metod ungefär så här, "Susan, jag vill att du ska veta först ut, att jag älskar dig och du är en mycket kär vän till mig. Men jag är orolig för dig. Jag är orolig att mängden dricka du gör skadar dig och de som bryr dig. Om det är något jag kan göra för att hjälpa dig, jag vill att du ska veta att jag är här för dig. Men jag skulle inte vara en bra vän om jag inte berätta sanningen. "

 4. Lyssna. En bra vän ska ge en person tid att uttrycka hur han mår och vad som händer i hans liv. Kom inte in med avsikt att bara föreläsa. Låt honom uttrycka sin sida också. Och även lyssna efter ursäkter, rationaliseringar eller direkt lögnaktiga. Förnekelse är en mycket stark faktor i alkoholism. Vänligen peka ut dessa till din vän.
 5. Förvänta dig inte mirakel. Kom ihåg vad du gör. Du är i grunden be din vän att ge upp sin bästa vän: Alkohol. Detta är vad din vän beror på att må bättre eller att inte känna alls. Alkohol har blivit hennes coping mekanism. Att bara tala om för henne att hon måste sluta, utan att ha något att ta dess plats, skulle vara skrämmande, om inte till synes omöjliga. Inte bara det, kan hon inte känner att hon har ett problem eller kanske bara inte är redo att ta itu med det. Bli inte förvånad om din oro inte välkomnas med öppna armar.

  Men du kan plantera ett frö. Du kan låta henne veta att det finns lösningar för henne, om det är terapi, deltar Anonyma Alkoholister möten eller möjligen gå till en anläggning för mer hjälp. Men hon måste vara beredd att göra en stor förändring i hennes liv. Det kan inte vara nu. Och du måste acceptera det faktum att du kan ses som den onde. Men en sann vän riskerar hennes vänskap för att rädda ett liv.

Om du misstänker att din vän har problem med alkohol, kan inte göra någonting vara skadligt. Välj din timing också.
Om du misstänker att din vän har problem med alkohol, kan inte göra någonting vara skadligt. Välj din timing också.

Lora Somoza skriver en kolumn sex råd och är författare till Bliss i sovrummet. Båda finns på www.blissinthebedroom.com