E2h

Hur man hjälper ett barn med sura uppstötningar

Ditt barn spotta upp

Ditt barn spotta upp, hosta, väsande andning, känsla irriterad under och efter matning, vägrar att äta, och gråta när ljugit ner särskilt efter utfodring. Ingen tvekan, ditt barn lider av gastroesphogeal reflux, mer populärt kallas sura uppstötningar. Det är ett tillstånd då matstrupen inte stängs normalt och låter ätit mat från magen att gå tillbaka.

En bebis lider med detta lider inte ensam

En bebis lider med detta lider inte ensam. Föräldrar och andra personer i hushållet påverkas i hög grad när barnet inte äter och gråter så högt. Stoppa stressen för både dig och ditt barn genom att hjälpa ditt barn att minimera effekterna av sura uppstötningar.

Hört en barnläkare är det bästa att göra för ditt barn. Läkaren kan ordinera läkemedel eller kan föreslå nya babyprodukter som kommer att vara till hjälp för att minimera effekterna av sura uppstötningar. Men om du inte kan kontakta en barnläkare direkt, så gör följande åtgärder:

  • Håll barnet upprätt. Behålla barnet i sin upprätt läge under matdags. Detta hjälper för matsmältningen och minimerar risken för livsmedel går tillbaka till matstrupen.
  • Låt maten lösa. Hålla ditt barn upprätt cirka 20 minuter efter utfodring. Detta hjälper maten bosätta sig i magen. Skaka eller vicka ditt barn under denna period. Det kommer att störa reglerandet av livsmedel.
  • Mindre men täta utfodring. Om ditt barn har svårt att äta stora måltider, försök sedan mindre måltider men ofta utfodring. På så sätt kommer barnet inte få hungrig och kommer inte att ha för mycket mat i magen för att orsaka sura uppstötningar.
  • Rapa barnet. Rapningar barn efter utfodring är redan normen. Men barn med sura uppstötningar måste rapar på ett annat sätt. Vanligtvis är barn rapar mot moderns axlar. Rapningar på detta sätt kommer att sätta press på magen, vilket också kan leda till sura uppstötningar. Istället sitter barnet upprätt och samtidigt stödja huvudet med händerna. Vänta i några sekunder eller tryck ryggen så försiktigt för att hjälpa honom rapa. Att hålla ut luften ur magen är också ett bra sätt att förhindra sura uppstötningar.
  • Kontrollera bröstvårtan är hålstorlek. Det bör vara tillräckligt för att mata barnet. Om hålet är för stort, kommer mjölkflöde bara så snabbt att barnet kan drunkna. Om hålet är för litet, kan ditt barn suga bara luft i stället för mjölk. Nippeln hålet är av rätt storlek om endast några få droppar mjölk faller ut när flaskan hålls upp och ner.
  • Ät inte mjölkprodukter. Detta gäller endast för ammande mödrar. De mejeriprodukter du äter kan påverka ditt barns sura uppstötningar.
  • Byt välling. Ibland ändrar ditt barns mjölk redan kan lösa sina problem sura uppstötningar.


Fortsätta försöka dessa tips tills du ser förbättringar på ditt barn

Hur man hjälper ett barn med sura uppstötningar. Håll barnet upprätt.
Hur man hjälper ett barn med sura uppstötningar. Håll barnet upprätt.

Fortsätta försöka dessa tips tills du ser förbättringar på ditt barn. Om hans sura uppstötningar blir värre, kan du behöva träffa en läkare omedelbart. Observera barnet om han inte vinner mer vikt, spottar upp oftare, spottar upp gul eller grön vätska, spottar upp blod, och har blod i hans avföring. Dessa är några av de tecken som hans sura uppstötningar är något allvarligare än vanligt.