E2h

Hur man hjälper ett barn som är förstoppad

Vuxna tycker redan att det är svårt att hantera förstoppning

Vuxna tycker redan att det är svårt att hantera förstoppning - vad mer med små barn? Ditt barn kanske inte vet vad som händer och detta tillstånd kan störa honom mycket och orsaka mycket smärta. Som en ansvarsfull vuxen, bör du kunna ta hand om ditt barns behov och hjälpa dem att hantera denna sjukdom. Här är hur man kan hjälpa ett barn som är förstoppad:

Hur man hjälper ett barn som är förstoppad. Vuxna tycker redan att det är svårt att hantera förstoppning.
Hur man hjälper ett barn som är förstoppad. Vuxna tycker redan att det är svårt att hantera förstoppning.

  • Orsaker. Först av allt bör du veta vad som gör barn förstoppad. Detta kan orsakas av en brist på vatten och vätskor, en fiber brist eller äta för mycket av livsmedel som orsakar förstoppning som mejeriprodukter och vissa frukter som bananer och papaya. Främst bör du ta del av vad ditt barn äter och inte äter för att vara säker på att du är barn lider av förstoppning eftersom ibland, olika barn upplever det på olika sätt.
  • Symtom. Vad har du att hålla utkik efter om du tror att ditt barn är förstoppad? Håll ett öga på och övervaka ditt barn och se om de uppvisar symtom på förstoppning som inkluderar intensiv kramper buksmärtor, antingen stora och hårt eller pellets-liknande avföring och ovanliga men smärtsamma resor badrum. Mer specifikt om ditt barn har mindre än tre tarmrörelser en vecka och varje gång har svårigheter att tömma stora avföring, din unge en lider förmodligen av förstoppning.
  • Äta rätt mat. Klart, du kommer att behöva öka och minska intaget av vissa livsmedel. Börja med att se ditt barn får mer vatten och vätskor dagligen. Ha alltid ett glas vatten i närheten. Sedan börja ge ditt barn mer fiberrika livsmedel och drycker, såsom prune juice, Graham crackers, fullkornsbröd, kli spannmål, frukt och grönsaker. Avstå skräpmat som godis och något med raffinerat socker. Du kan ersätta vanlig mjölk med sojamjölk också.
  • Korrekt avföring. Se till att du tränar ditt barn om hur man ska bemöta avföring drifter. Regeln bör vara att göra en Beeline för toaletten när suget kommer. Utbilda dem att sitta stilla medan på toaletten. Du kan ge dem en bok att läsa om de får antsy och rastlös. Se till att ditt barns fötter lätt kan röra marken. Detta kommer att säkerställa att de kan behålla sin balans när du sitter ner.
  • Medicinering. Du kan ge ditt barn laxermedel och avföring mjukgörare, beror det hela på ditt barns ålder och sjukdomshistoria förstås. Vanliga förstoppning läkemedel inkluderar mjölk av magnesia, mineralolja och malt soppa extrakt. Rådgör med din läkare innan du ger ditt barn något. Självklart, om det blir värre, bör du gå tillbaka till din läkare omedelbart för att få mer råd och vägledning.


Det finns ingen anledning till panik om du upptäcker att ditt barn lider av förstoppning. Ja, kommer det att vara ganska smärtsamt för honom eller henne och du kommer naturligtvis att vara obekväm med ditt barn är i så mycket lidande. Följ tipsen ovan och du bör kunna hjälpa ditt barn genom den.