E2h

Hur man hostar eller nyser ordentligt i din ärm

När du är runt andra och du känner en nysning eller hosta kommer på, vet du redan att det inte är lämpligt att låta bakterier flyga. Du har fått för att täcka ditt nysa eller hosta med ärmen för att hålla bakterier och virus från att sprida sig. Följ dessa steg om hur man nysa eller hosta ordentligt i ärmen.

Steg 1

Hur man hostar eller nyser ordentligt i din ärm. Håll händerna ur vägen.
Hur man hostar eller nyser ordentligt i din ärm. Håll händerna ur vägen.

Håll händerna ur vägen. Även om de flesta människor tror att hosta eller nysa i en hand är helt acceptabelt, få inser att bakterier sprids snabbt på detta sätt. Om händerna inte tvättas direkt efter en hosta eller nysa i en hand, kommer bakterier att spridas till alla föremål som vidrörs med handen - telefoner, dörrhandtag, mat eller ens andra människor. Låt inte bakterier på huden genom att hålla din nakna hud och händer borta från en hosta eller nysa.

Steg 2

Använd bara en arm. Du behöver bara använda en arm ordentligt hosta eller nysa i ärmen. Håll inte din arm upp med handen. Och försök inte att täcka delar av munnen med andra handen när du hittar din ärm. Använd en arm, och ingenting annat. (Inte dina händer, inte din andra arm, ingenting!)

Steg 3

Håll näsan låg. Din näsa måste begravas något i ärmen för att stoppa alla bakterier från att fly. När du börjar hosta eller nysa, placera näsan under toppen av din arm så att näsryggen är knappt synlig. Dina näsborrar och munnen bör båda täckas av ärmen om du har gjort det här på rätt sätt.

Steg 4

Steg 1. Använd bara en arm.
Steg 1. Använd bara en arm.

Håll näsan nära. När du begrava näsan för en hosta eller nysa, se till att du trycker på den ordentligt på ärmen. All luft mellan näsan eller munnen och ärmen kommer att möjliggöra spridning av bakterier i luften. Undvik detta genom att täcka näsan och munnen helt.

Steg 5

Sikta på området kring din armbågsleden. Det bästa stället att hosta eller nysa i ärmen är ett område där det finns massor av tyg. Armbågsleden är en perfekt plats att nysa in. När böjda, din arm formar till din näsa och mun, skapa ett begränsat område att hosta eller nysa in.

Steg 6

Hosta i tyget. Slutligen, hosta eller nysa i ärmen och ingen annanstans. Tyget kommer att absorbera bakterier från din hosta eller nysa. Hostar inte på dina bara armar och händer eller kommer du fortsätta att sprida bakterier. Du måste hosta till tyg. Och tänka dina vanor återanvända näsdukar eller vävnader att hosta in. När dina händer röra en används vävnad, bakterier börjar att sprida sig. (Om detta är absolut nödvändigt, tvätta händerna direkt efteråt.) Hosta i ärmen korrekt användning av de tekniker som nämns ovan är den acceptabel metod för att göra det offentligt. Kom ihåg att säga "ursäkta mig" efter att hosta eller nysa i ärmen och din hosta och seder nysningar kommer att uppskattas av alla runt omkring dig.