E2h

Hur man identifierar en hjärtattack

Det finns över 1.200 dödsfall vardagliga på grund av en hjärtattack i Europa ensam. Trettio procent av dessa hjärtattacker är dödlig, där de flesta offren dör innan de når sjukhuset. En hjärtinfarkt kan inträffa i alla åldrar, oavsett kön. Så vad kan du göra för att vidta försiktighetsåtgärder? Du bör lära dig att identifiera en hjärtattack. Genom att förstå vad som händer, kan du hjälpa dig själv eller någon annan person som upplever en hjärtinfarkt genom att veta vad man ska göra. För att veta mer om att identifiera en hjärtattack, läs vidare.

  • Lär dig att identifiera symptomen. Det första som du kommer att behöva lära är att identifiera de tecken som du kan ha en hjärtattack. Det första tecknet är den mest uppenbara av alla, kontroll av smärta bröstet. När du upplever en åtstramning grepp om bröstet och du har andningssvårigheter, kan det vara ett symptom. Kom ihåg att skilja bröstsmärtor som denna från halsbränna. Om problemet avtar, kontrollera om du upplever andnöd. Detta kan inträffa redan innan bröstsmärtor, så se upp för det.
  • De andra symptom. Oftare än inte, kommer du att uppleva smärta i andra delar av kroppen förutom bröstet om du upplever en hjärtattack. Om du plötsligt känner smärta i axlar, rygg, käke eller arm område kan du ha drabbats andra symtom på en hjärtinfarkt. För att veta om den smärta som du upplever är relaterad till det och inte bara enkel smärta i kroppen, det finns andra mindre symptom som åtföljer den. Dessa andra symtom känslan av svaghet, trötthet, är illamående och fuktig eller klibbig hud. Dessa mindre symptom kompletterar de viktigaste som kan hjälpa i korrekt identifiera en hjärtattack. När du känner uppkomsten av de symtom som har fått, måste du vara beredd.
  • Agerande. När du känner symtom som har nämnts, ringa 911. Det finns inget annat alternativ förutom det. Söker efter ordentlig medicinsk vård kommer att rädda ditt liv. Även om symptomen avtar, kan du aldrig vara nog försiktig. En tyst hjärtinfarkt kan vara dödligt också. Vid söka läkarvård, tugga en tablett acetylsalicylsyra i väntan på en EMT att komma fram. Tugga en aspirin hjälper till att förhindra ytterligare skador som en hjärtattack genom att hämma blodplättar i blodet. De flesta människor som är i riskzonen för hjärtinfarkt har alltid en flaska acetylsalicylsyra med dem.


Om du tror att du är i riskzonen för hjärtsjukdom

Hur man identifierar en hjärtattack. Lär dig att identifiera symptomen.
Hur man identifierar en hjärtattack. Lär dig att identifiera symptomen.

Om du tror att du är i riskzonen för hjärtsjukdom, skulle det vara bäst att rådgöra med din läkare. Om du är 50 år eller äldre, då finns det ingen tid att vänta. Förebyggande åtgärder är faktiskt bättre än att bota. Kom ihåg att om din läkare ordinerar dig hjärtmedicin, ta det religiöst. Tro inte att du kommer att bli bättre om symtomen inte uppstår under en tid. Hjärta krämpor kommer alltid tillbaka. Sammanfattningsvis kan det vara kostsamt att ta medicin och upprätthålla en noggrann livsstil. Det kommer dock att kosta definitivt mer att ha en operation hjärta bypass. Du bestämmer. Lycka till!