E2h

Hur man identifierar en urinvägsinfektion

Folk gillar dig vanligtvis klagar urinvägsinfektion (UVI)

Folk gillar dig vanligtvis klagar urinvägsinfektion (UVI). När du upplever någon form av smärta när du kissar, du omedelbart räkna det som ett fall av UVI. Observera dock att ha en UVI är inte bara begränsade i upplever smärta när du befria dig själv. Det är en vanlig åkomma som påverkar din urinvägarna systemet. Det betyder helt enkelt att infektionen kan vara relaterade till din urinröret, urinblåsan, urinledarna eller njurar. Om du får upptäcka UVI tidigt, är det ganska lätt att hantera. Du kan definitivt rädda dig från allvarliga komplikationer. Här är några sätt på hur du kan identifiera ett fall av UVI:

  • Vet särskild typ av smärta som du bör känna. Du bör uppleva en brännande, smärtsam känsla när du kissar. Som ditt tillstånd försämras, blir känslan mer extrema och outhärdlig. Du bör också känna den växande obehag i ditt bäcken, gallblåsa, urinröret eller nedre delen av magen. Var försiktig här. Om du känner smärta någonstans i nedre delen av ryggen eller på sidan precis under revbenen då omedelbart söka medicinsk hjälp. Din UTI kan ha gått igenom dina njurar.
  • Ta reda på om din urin plötsligt luktar eller ser annorlunda. I de flesta fall, utlöser ett fall av UVI urinen att producera en obehaglig lukt. Det orsakar också urinen ska visas grumlig. Så uppmärksam. Hur din urin luktar och ser lätt bekräfta fall av UVI.
  • Observera närvaron av blod i urinen. Närvaron av blod är en vanlig om du lider av UVI. Få inte panik. Den mängd blod som finns i urinen beror i hög grad på hur allvarligt din UTI fall.
  • Jämför storleken på din urin nu än tidigare. Det kan finnas tillfällen då ett fall av UVI gör det svårt för dig att tömma blåsan. Självklart kan storleken på din urin vara mycket mindre än än tidigare.
  • Kolla in någon uppenbar förändring i ditt badrum vanor. Hur många gånger går du vanligtvis till toaletten? Är det mindre än vanligt? Det kan vara ett fall av UVI om det har blivit mindre nu. Eller kan det hända här: du starkt vill kissa, men ingenting egentligen kommer ut även om din press själv.
  • Se upp för din totala uppträdande. Hur känner du dig nyligen? Generellt kan ett fall av UVI att du känner dig låg och usel. Plötsligt kan du också känna utmattad, extremt avrunna, och även lite skakig.

Hur man identifierar en urinvägsinfektion. Vet särskild typ av smärta som du bör känna.
Hur man identifierar en urinvägsinfektion. Vet särskild typ av smärta som du bör känna.

Tveka inte att kontakta läkare om du får se en eller några av UTI symptom i ditt fall. Din läkare är bäst lämpad att ge dig tester och bekräfta ditt fall. Den minst läkaren kan göra är förskriva vissa antibiotika. Antibiotika är oftast tillräckligt för att behandla enkla fall av UVI. Om UVI lämnas obehandlad kan den sprida direkt till dina njurar. Det är farligt och livshotande, så ta inte ett fall av UVI lätt.