E2h

Hur man identifierar Fanconis syndrom

Fanconis syndrom är en typ av njure tillstånd där njurarna förmåga att inkorporera elektrolyter och andra nödvändiga ämnen försämras. Detta innebär att kroppen inte till fullo rena sitt blod och kan komplikation som kan leda till döden. Identifiera Fanconis syndrom är möjlig. Här är några steg för att hjälpa dig.

  • Urin. Först av allt, betrakta mängden urin som du producerar. Eftersom njuren är intimt förknippad med blåsan, är en av de tecken på en njursjukdom för täta urinträngningar eller för lite urin produktion. I detta fall, finns det vanligtvis för mycket urin som produceras när en person har Fanconis syndrom. Om du plötsligt kissar för mycket, kan detta vara ett tecken, och du bör få diagnosen omedelbart. Du kan faktiskt förlora näringsämnen samt elektrolyter via urinen.
  • Uttorkning. På grund av överdriven urinproduktion, kommer kroppen att bli så småningom uttorkad. Om du befinner dig törstig nästan hela tiden, kan detta vara ett tecken på att du har Fanconis syndrom. En vanlig och frisk vuxen brukar konsumera cirka åtta glas vatten varje dag. Om de typiska åtta glas vatten räcker inte för dig, kan det vara ett tecken på att du är ofta törstig och att du förlorar för mycket vätska i kroppen.
  • Kräkningar. För vissa skäl Fanconis syndrom också manifesteras genom kräkningar. Det finns vissa människor som får diagnosen anorexia nervosa, vilket är en ätstörning, men som i själva verket offer för Fanconi syndrom. Anorexia nervosa är oftast relaterade till psykiska störningar också, och de flesta offren "av anorexia nervosa har låg självkänsla och skeva bilder kropp. Om du inte passar profilen för någon som lider anorexia nervosa, men kan fortfarande inte låta bli att kasta upp den mat du äter, kan detta bero på Fanconis syndrom.
  • Rakitis. En annan manifestation av Fanconis syndrom är rakitis. Rakitis orsakas oftast av en vitaminbrist. När en person har Fanconis syndrom, är de näringsämnen som normalt skulle absorberas av kroppen avvisas eller går förlorade genom kräkningar eller genom urinen. Detta orsakar rakitis. Bortsett från rakitis, finns också ett antal andra sjukdomar vitaminbrist som kan orsakas av Fanconis syndrom. Till exempel kan du lider också osteomalaci.
  • Blodprovstagning. Om du tror att du har Fanconis syndrom, det bästa sättet att börja behandla sjukdomar genom att få ett blodprov. Vissa läkare kan också begära urinprov så att de kan kontrollera om urinen är rik på elektrolyter och näringsämnen som kroppen inte kunde absorbera. Din behandling kan påbörjas när läkare har diagnostiserats tillståndet.
  • Släkthistoria. Slutligen anser din släkthistoria. Det finns vissa fall där Fanconis syndrom produceras av externa förhållanden, t.ex. den mat du äter, är det främst på grund av genetik. Om din familj har drabbats av sjukdomen i det förflutna, har du en större chans att utveckla sjukdomen.


Hur man identifierar fanconis syndrom. Uttorkning.
Hur man identifierar fanconis syndrom. Uttorkning.

Med dessa steg bör du kunna avgöra om du har Fanconis syndrom eller inte. Så snart diagnosen görs, se till att du får behandling, så att njurarna kommer att behandlas innan det går sönder eller degenererar.