E2h

Hur man identifierar gastric komplikationer bypass

Genomgår en gastric bypass operation kräver mycket övervägande innan du bestämmer dig för att utsätta dig själv till en sådan procedur. Även om det blir ett populärt alternativ för att rätta till viktproblem för överviktiga människor i Europa, måste du väga först alla för-och nackdelar med hjälp av en stödgrupp för de komplikationer som kan anges i efter operationen kan vara irreversibel.

Gastric bypass är annars känd som viktminskning kirurgi eller bariatic bypass. Denna typ av magen kirurgi utförs av läkare på mag hylsan för att ändra din matsmältningssystemet så att volymen av mat magen kan hålla och hantera minskar avsevärt, därmed leder till viktminskning.

På grund av de komplikationer som kan uppstå från de förfaranden bör gastric bypass operation tillåtas på människor som är sjuklig fetma att sänka sina risker från hälso-och medicinska problem som är förknippade med övervikt. Följande är de komplikationer som kan uppstå gastric bypass förfaranden:

Hur man identifierar gastric komplikationer bypass. Blödning.
Hur man identifierar gastric komplikationer bypass. Blödning.

Blödning. Eftersom gastric bypass operation innebär sektionering av magen samt ordna de små tarmarna att ändra din matsmältning funktion, snitt på flera blodkärl är nödvändiga. På grund av denna metod, är blödning oundviklig. Ibland blödning spårar ur och resultat av blodförlust. För mycket blodförlust kan innebära stor fara för livet, därmed blodtransfusioner är oundvikliga.

Infektion. Eftersom denna magen kirurgi kräver fungerar på både stora och små tarmar, kan du riskera att smitta på grund av duodenal switch som kan avge bakterier som kommer från tarmen. Inre organ, såsom njurar, urinblåsa och lever blir utsatta för infektion och sepsis (infektion i blodet) kan ställa in Infektion kan behandlas med antibiotika men det finns ingen garanti dessa mediciner ger absolut skydd.

Bråck. Eftersom gastric ingriper bypass-operation med arrangemanget i tarmarna, resulterar bråck ibland som en komplikation. Intern bråck och ärrbråck är former av komplikationer, som de tidigare resultaten till tarm hinder medan den senare ställer in när det finns snitt som inte omedelbart reparera, vilket leder till exponering av innehållet i buken.

Infektion. Bråck.
Infektion. Bråck.

Bowel blir blockerad. Denna komplikation är faktiskt en efterdyningarna av bråck. Det sker oftast när tarmen blir låst i grund följd komplikationer av bråck. Detta problem kan inte omedelbart inträffa efter operationen och kan inträffa även år efter ingreppet.

Dumpning syndrom. Eftersom gastric bypass operation ändrar den normala fysiologiska systemet i magen, finns det en tendens för vissa funktioner för att ändra. Ett exempel på detta är när en patient tar i socker varigenom, efter bypass-kirurgi, sockret snabbt rör sig in i tarmen och omedelbart spolas ut ur kroppen. Patienter som lider av detta syndrom kan plötsligt svettas och känna svag.

Näringsbrist. Gastric bypass operation syftar till att minska födointaget hos patienten genom att ändra den normala mag kursen. Således tar det bara en liten mängd mat för personen att känna fyllighet och tillfredsställelse. På så sätt kommer patienten förlorar lätt vikt. Den bakslag här är dock att med den minskade födointag, kan patienten inte kan konsumera tillräckligt med mat för att tillgodose kroppens näringsbehov. För att motverka detta problem, läkare brukar rekommendera specialdieter och instruktioner till patienten för att se näring inte offras efter gastric bypass operation.