E2h

Hur man identifierar minnestyp

Din förmåga att komma ihåg information som lagras i din hjärna är ditt minne. Denna möjlighet är en mycket nödvändig funktion i ditt sinne. Ungefär som en dator, tar hjärnan i flera uppgifter, lagrar den, och kan hämta information när det är nödvändigt. Minnet bidrag till evolutionsprocessen är ganska betydande. Bortsett från det, utför den en mycket viktig roll på din metod för lärande och acklimatisera dig till din miljö. Det är rätt att säga så att din förmåga att komma ihåg sammanfattar din process av lärande och är sammankopplad med denna process. Om det finns en frånvaro av antingen skulle evolutionen, ny information, och även civilisationen själv inte att kunna existera. Det finns flera typer av minne, varje unik från den andra. Om du känner att du har bortfaller av glömska, skulle det vara bra att lära sig om dessa minnestyper och ta reda på hur du kan förbättra dem. Att veta vad de är kommer att hjälpa dig att identifiera vilken minnestyp du är och hur du kan fortsätta att hålla den i bättre form.

Hur man identifierar minnestyp. Kort sikt eller arbetsminne.
Hur man identifierar minnestyp. Kort sikt eller arbetsminne.

  • Sensorisk minne. Denna typ av minne är den första processen för att hålla viss information i hjärnan som du urskilja genom dina sinnen. Ett minne av detta slag inte riktigt räcka länge som det ständigt byts ut. Detta är helt enkelt eftersom dina sinnen inte upphör att fungera. Alla dina sinnen har också sin egen typ av minne som utför sin egen grundläggande funktion. Den ikoniska typ av sensorisk minne är en där ditt sinne tar in ny information såsom när du läser, och snabbt ersättas medan du läser vidare. En andra är allt som behövs för detta minne skall substitueras med en annan ny. Den echoic typ av sensoriskt minne använder din hörsel och kan pågå lite längre än den ikoniska typ.
  • Kort sikt eller arbetsminne. Anledningen till att det kallas här sättet beror på att detta är den typ av minne där information som lagras i ditt sinne stannar där under en kort tidsperiod. Om du skaffar ett nytt telefonnummer, skulle du försöka upprepa det om och om igen för att inte glömma, men någon typ av distraktion kan radera det helt. Kapaciteten hos korttidsminne är ganska begränsad. Det har studerats att människor som är kapabla att göra denna typ av minne är nära relaterat till din intelligens. Om du är högre i din förmåga med denna typ av minne, är du anses vara en intellektuell typ av person.
  • Långtidsminne. Denna speciella typ av minne är mycket mer komplex än de sensoriska och kortsiktiga sådana. Detta är din förmåga att lagra din information och hålla den i ditt sinne för en lång tid, så långt som en livstid. Denna typ av minne har tre unika system under den. Det episodiska systemet långtidsminne fungerar ungefär samtidigt och den plats som händelser inträffar. Dessa är episoder av ditt liv som lämnar avtryck på dig. Den semantiska systemet refererar till information baserad på faktiska händelser som jorden är rund. Denna typ av långtidsminne beror inte på någon viss tid och plats. Den processuella systemet är det område som tar hand om din färdigheter såsom körning, som alla förvärvas genom en process av lärande. När denna kunskap förvärvas, du går igenom hela proceduren som det är en självklarhet för dig. För att till fullo dra nytta av detta system, det kräver ständig övning tills ditt sinne blivit helt vana vid det.


Det är helt normalt att glömma vissa saker ibland

Det är helt normalt att glömma vissa saker ibland. Minnesluckor händer särskilt som en åldrar. Du måste dock också ta nödvändiga åtgärder när dessa förfaller gå mot den extrema, eftersom det kan vara tecken på ett mycket allvarligt problem.