E2h

Hur man identifierar personliga kost behov

Du måste vara bekant med den rekommenderade kosten ersättning eller RDA

Du måste vara bekant med den rekommenderade kosten ersättning eller RDA. Detta vägleder människor vad de bör ta varje dag för att bibehålla en sund kropp. Det finns en annan RDA för en specifik grupp ålder och kön. Men sanningen är, RDA är inte det mest korrekta sättet att identifiera sina personliga kost behov. I själva verket kan RDA göra dig känner värre speciellt om det inte är perfekt för din unika situation.

Identifiera dina personliga kost behov bör göras utifrån olika personliga faktorer som din ålder, kön, aktiviteter, vikt, hälsotillstånd, och mål.

  • Ålder. Enligt RDA, bör det finnas en annan uppsättning krävs intag av vissa näringsämnen så att kroppen kan gå på normalt. Till exempel, ett barns näringsbehov skiljer sig från en vuxen. Barn behöver mer zink för att leva med sin aktiva livsstil medan kvinnor i 50-årsåldern behöver mer kalcium för att stödja deras försämrade ben.
  • Kön. Även om en man och en kvinna i 50-årsåldern är i samma åldersgrupp, kommer deras personliga näringsbehov skiljer fortfarande. Till exempel kommer en man i denna åldersgrupp behöver inte järn-berikade vitaminer medan kvinnor behöver mer järn bortsett från mer magnesium och kalcium. Även barn i samma ålder, men av olika kön har olika näringsbehov. Flickor tenderar att vara mindre aktiva än pojkar. Det är därför pojkar uppmanas att äta mer energigivande livsmedel som kolhydrater.
  • Aktiviteter. En person som har en aktiv livsstil kommer att behöva en annan näringsmässigt behov än en person av samma ålder och kön som är mindre aktiva. Mer aktiva människor behöver mer energigivande näringsämnen medan de som är mindre aktiva bör ta mindre av dessa näringsämnen. Mindre aktiva människor tenderar att lagra extra kalorier som fett, vilket inte kommer att vara hälsosamt för kroppen.
  • Vikt. Vikten påverkar också hur en person smälter och använder livsmedel som han har ätit. Det är därför som det bör finnas en annan uppsättning av näringsämnen för övervikt och undervikt. Till exempel bör överviktiga människor äter mindre kolhydrater och fett samtidigt som underviktiga människor borde ta mer av dessa näringsämnen.
  • Hälsotillstånd. Ändra kosten och näringsbehov är alltid vanligt när en person blir sjuk. Personer med diabetes rekommenderas att ta mindre socker medan de med högt blodtryck rekommenderas att ta mindre salter.
  • Mål. Dina näringsbehov varierar också beroende på dina mål. Människor som planerar att bygga upp sina muskler bör ta mer protein än vanligt medan människor som vill gå ner i vikt bör ta mindre fett och kolhydrater.

Hur man identifierar personliga kost behov. Du måste vara bekant med den rekommenderade kosten ersättning eller RDA.
Hur man identifierar personliga kost behov. Du måste vara bekant med den rekommenderade kosten ersättning eller RDA.

Identifiera personliga kost behov kan vara knepigt om du inte är en expert på området. Om du verkligen vill veta den perfekta näring du ska ta varje dag, bör du överväga att konsultera en dietist. Baserat på din ålder, kön, aktiviteter, mål, hälsotillstånd, vikt, och andra faktorer, kan dietisten föreslå de bästa livsmedel för dig.

Experten förslag kommer endast att fungera till din fördel om du följer det religiöst. Du behöver inte gå till en hälsosammare kost omedelbart om du inte har råd med en abrupt förändring. En avsiktlig förändring kan redan vara ett stort steg för att uppnå dina personliga kost behov.