E2h

Hur man identifierar symptom på hög ketoner

Känsla som Svimningsanfall igen

Känsla som Svimningsanfall igen? För många ketoner i blodet är en tydlig indikation på att du har diabetes. Lämnar den obehandlad kommer att resultera i ett allvarligt tillstånd som kallas diabetesketoacidos (DKA). Detta tillstånd kan vara den inledande fasen för människor omedvetna om att de har diabetes. Personer med diabetes bör veta hur man känner igen och behandla ketoacidos. Ketoacidos är att bygga upp av höga surhetsgraden i blodet.

Ketoner är syror som produceras av kroppen när den omvandlar fett till energi. I tider av kraftig ansträngande aktivitet och låg födointag eller när kroppen inte kan använda kolhydrater för sina energibehov, muskelcellerna tenderar att växa svagare och kroppen har att utföra vissa Nedbrytningen sker för att säkerställa kontinuerlig tillförsel av energi. Den lagrade fett i kroppen omvandlas till energi. Denna omvandling genererar syror som kallas ketoner. Men om din kropp bryter ner fett istället för kolhydrater, kanske du lider av diabetes eller om du helt enkelt i svält-läge.

Hur man identifierar symptom på hög ketoner. Upptäckt och behandling.
Hur man identifierar symptom på hög ketoner. Upptäckt och behandling.

Diabetesketoacidos (DKA) måste ges vederbörlig uppmärksamhet och rätt behandling. För att motverka effekterna av försämrade ketoacidos, här är några symptom som kan hjälpa dig att identifiera tillståndet och vidta nödvändiga behandlingar.

Symtom

De första symptomen är omättliga törst, återkommande urinering, ovanligt högt blodsocker, dåsighet och muntorrhet. Eftersom dessa symtom liknar andra sjukdomar såsom influensa, kanske lämplig behandling inte omedelbart tillämpas, om inte diagnosen direkt.

Om nivån av ketoner i blodet ökar

Om nivån av ketoner i blodet ökar, kommer du att ha ont i magen, suddig syn, illamående och / eller kräkningar, andfåddhet, aptitlöshet, stress, insjunkna ögonglober, lågt blodtryck, extrem svaghet och en andedräkt som har en fruktig doft . Om ett eller flera symptom förekommer, tveka inte att ringa din läkare omedelbart. Kom ihåg att när en sjukdom behandlas snabbare, desto mindre lidande för patienten går igenom.

Oavsett den plötsliga ökningen av glukos i blodet

Känsla som svimningsanfall igen. Om nivån av ketoner i blodet ökar.
Känsla som svimningsanfall igen. Om nivån av ketoner i blodet ökar.

Oavsett den plötsliga ökningen av glukos i blodet, hindrar minimalt tillhandahållande av insulin cellerna att integrera glukos. Berövande av glukos till hjärnan vävnader, blandad med andra komplikationer, direkt påverkar medvetandet. I de inledande faserna är individen förvirrad och detta kan leda till delirium. Ett allvarligt tillstånd av förlust av medvetande som kallas ketacidotic koma kan inträffa.

Upptäckt och behandling

Förekomst av dessa symtom eller om ditt blodsocker är bortom 250 mg / dl under en lång tid, gör en läsning på din keton nivå. Det rekommenderas starkt att kontrollera din keton nivå genom att köpa ett test kit från en lokal apotek och utföra testet hemma. Ketoner resa från blod i urinen och kan påvisas i urinen med hjälp av dessa testkit. Om din urin och andedräkt luktar ovanligt söt, ketoner kommer sannolikt att vara närvarande. Emellertid innebär behandling av ketoacidotic koma på sjukhus. Intravenös fluid injiceras och patientens glukos och elektrolyter nivåer noggrant. Administration av insulin är regelbundet som långsam konsekvent infusion i blodet för att långsamt sänka blodsockernivå.

Patienten återhämtar vanligtvis från DKA, med rätt behandling, i 1-2 dagar.