E2h

Hur man kan behandla hårbotten akne naturligt

Hårbotten akne är något som inte bara påverkar tonåringar idag

Hårbotten akne är något som inte bara påverkar tonåringar idag, utan även andra människor oavsett ålder. Även om detta kallas hårbotten akne, kan detta villkor utvecklas också i benen, armhålor och ansikte. Det är bra hårbotten akne är att det är möjligt för dig att behandla det naturligt. I själva verket är följande tips på hur du kan framgångsrikt behandla hårbotten akne på ett säkert och naturligt sätt:

  • Undvik att röra vid hårbotten akne. Detta måste följas korrekt eftersom du enkelt kan sprida akne på andra områden i hårbotten och andra delar av kroppen. I fall du har rört vid akne, tvätta händerna omedelbart.
  • Använd sodavatten att torka ut hårbotten akne. Om det påverkar din hårbotten, tvätta håret med soda vatten. Det sodavatten har kapacitet att effektivt torka det infekterade området ut. Låt ditt hår och hårbotten att blötläggas i soda vatten i flera minuter innan du schampo och tvätta håret.
  • Använd vit vinäger för ditt hår. Innan du tar en dusch, skölj håret först med vit vinäger. Låt ättika på ditt hår och hårbotten i flera minuter. Sedan schamponera håret efteråt så att du kan bli av med lukten av ättika.
  • Massera din hårbotten med baby pulver. Strö en generös mängd av baby pulver till ditt hår och hårbotten. Massera pulvret i hårbotten så att den kan sitta där i ett par timmar. Observera att denna metod tar lång tid så se till att du gör det på en dag när du kan bo hemma längre.
  • Använd inte starka kemikalier på håret. När plocka ett schampo, få en som är gjord med naturliga produkter. De starka kemikalier i kommersiella schampon idag kan bara orsaka hårbotten akne eller förvärra tillståndet. Naturliga schampon kommer att bidra till att eliminera utbrott av hårbotten akne.
  • Överväga andra huskurer vid behandling hårbotten akne. En bra hem botemedel mot hårbotten akne är muskot och obehandlad mjölk. Tillsätt en liten mängd obehandlad mjölk i en riven muskot och sedan använda den till hårbotten akne. En annan lösning är en blandning av honung och kanel pulver. Båda har egenskaper som är kända för att vara till hjälp vid behandling av hårbotten akne. Applicera pastan blandning i akne på natten och tvätta hårbotten följande morgon. Dessutom kan kanel i kombination med citronsaft också göra samma trick för din hårbotten akne.
  • Använd vitlök vid behandling hårbotten akne. Dra av en vitlök handske och tillämpa den på akne. Gör detta flera gånger i flera dagar tills akne är helt botad. Dessutom kan en slipad apelsinskal i lite vatten fungerar också samma förundran för din hårbotten akne.


Hur man kan behandla hårbotten akne naturligt. Undvik att röra vid hårbotten akne.
Hur man kan behandla hårbotten akne naturligt. Undvik att röra vid hårbotten akne.

Även en hel del människor har upplevt framgångsrik behandling av dessa naturliga botemedel för hårbotten akne, är det fortfarande inte en garanti för att detta kommer att fungera för dig. Beroende på skick din hårbotten akne, kan eller ovan nämnda alternativ inte kan vara perfekt för att behandla din hud skick. I de fall som du hittar någon förbättring efter att ha provat ut flera behandlingsalternativ, vet du att du redan måste konsultera en läkare för detta ändamål.