E2h

Hur man kan bli av munsår

Munsår orsakas av herpes simplex-virus

Munsår orsakas av herpes simplex-virus. Detta virus kan lägga vilande tills ett utbrott, och de sår vara allt från 7 till 14 dagar. Därför är den idealiska strategin att lära och förhindra de situationer som orsakar viruset att aktivera i första hand. Om du får ett munsår, kan du också göra flera saker för att minska din smärta och påskynda läkningsprocessen.

Hur man kan bli av munsår. "munsårsplåster frihet i 3 dagar".
Hur man kan bli av munsår. "munsårsplåster frihet i 3 dagar".

Om du vill ha en helt naturlig botemedel och hoppas att inte over-the-counter eller receptbelagda läkemedel, rekommenderar jag att du kolla in "Munsårsplåster Frihet i 3 dagar".

  1. Förstå varför viruset aktiveras. Stress, ångest, solexponering eller kalla vindar, och sjukdomar som influensa eller en kall kan komma med på munsår. Du kan vidta åtgärder för att minska din stress nivå, försök att inte bli sjuka, och hålla sig borta från hårt väder. Applicera solskydd till dina läppar med minst SPF 15 för att skydda dina läppar från solen. Men om du hittar dig själv i dessa situationer kan du åtminstone förutse ett munsår och börja proaktiv behandling innan den bildar.
  2. Täck inte det med smink. Makeup kommer bara irritera ett munsår. Även munsår kan vara ointressant, är det bäst att inte täcka dem med smink inte är absolut nödvändigt.
  3. Använd medicinering. Använd en petroleumbaserad balsam eller smärtlindring grädde. Detta kommer att hjälpa ditt munsår läka snabbare, och även hjälpa den från att bli värre genom en sekundär bakteriell infektion. Men se till att inte sprida balsam eller grädde utanför det kalla ömma området, eller du kommer att göra din munsår större. Också ta medicin som acetylsalicylsyra eller ibuprofen, som kan hjälpa till att lindra smärtan av munsår.
  4. Undvika vissa livsmedel. Salta eller sura livsmedel som chips eller citrusfrukter kan irritera munsår, så du bör undvika dessa livsmedel om du vill att dina munsår att läka snabbt. För vissa människor, kan dessa livsmedel också ta viruset ur dvala, vilket munsår.
  5. Besök din läkare. Om du får munsår ofta besöka din läkare för ytterligare hjälp att bli av med dem. Det finns flera antivirala läkemedel som kan vara lämpliga för att hjälpa dig bli av munsår. Det finns även receptbelagda styrka krämer för att hjälpa till med smärtan av munsår, när du får dem.
  6. Undvik att vidröra eller gnugga munsår. Detta kommer att hjälpa dina munsår läker mycket snabbare. Munsår sprids genom fysisk kontakt, så röra den gör det möjligt att sprida sig till andra delar eller ansiktet eller till andra människor. Munsår kan vara mycket kliande, men du måste motstå repor dem. Istället försiktigt rengöra dem med en tvättlapp och varmt tvålvatten, noga med att inte gnugga för mycket, vilket irriterar den eller gnugga området runt såret, sprider det.

Det kan vara mycket svårt att undvika munsår helt, men du kan vidta åtgärder för att undvika situationer som föra dem på och ta hand om dem för att minska läkningstiden.