E2h

Hur man kan bli av nikotin fläckar

Först och främst är det viktigt att du hjälper till att sprida korrekt och korrekt information. Det är faktiskt inte nikotinet som orsakar fläckar. Nikotin är en färglös substans, om än mycket beroendeframkallande och sägs vara cancerframkallande eller cancerframkallande. Om det inte är nikotinet som orsakar alla dessa gulaktiga, något brunaktiga fläckar, gör vad? Det är stenkolstjära från förbränning av tobaken i cigarrer och cigaretter.

Om du är en rökare själv

Hur man kan bli av nikotin fläckar. . hemlagad rengöringsmedel.
Hur man kan bli av nikotin fläckar. . hemlagad rengöringsmedel.

Om du är en rökare själv, eller leva med en som är, kommer du troligen märker fläckar som cigarettrök kan orsaka att nästan allt som den berör. Från gardiner, väggar, till möbler ytor, frekvent exponering för cigarettrök kan göra ljusa färger vänder mörkare, speciellt brunaktig eller mörk gulaktig. Cigaretter och cigarrer rökare själva är också offer för fläckar. Missfärgning är tydligast i rökare fingrar och naglar.

Vissa människor faktiskt inte har något emot missfärgning

Vissa människor faktiskt inte har något emot missfärgning. Men kan lukten av bränt tobak uthärda tillsammans med fläckar. Dessutom kan rester av cigarettrökning kallas tredje passiv rökning fortfarande en ohälsosam närvaro i ett hem, eftersom nyare studier har funnit ut.

Om du vill rensa fläckar orsakade av cigarettrök, kan du prova några av dessa tips:

Om du är en rökare själv. Peroxid rengöringsmedel.
Om du är en rökare själv. Peroxid rengöringsmedel.

  • . Hemlagad rengöringsmedel är bara två hushåll vätskor som behövs för detta: ammoniak och varmt vatten. Blanda de två: en del av ammoniak för var tredje delar varmt vatten. Blöt en trasa eller svamp med lösningen och använda den för att skrubba ytorna runt huset. Vissa fläckar kan vara svåra att ta bort, så du kan behöva upprepa skrubbning flera gånger. För plast eller vinyl ytor kan du också prova denna lösning. Om det inte fungerar, prova en starkare en: badrum renare. För bästa effekt, spraya rengöringsmedel på fläcken och låt den stå en stund. Sedan skrubba eller torka fläcken.
  • Bakpulver. Du kan använda bakpulver på två sätt. Den första är för att eliminera kvarleva lukter från cigarettrök. För att uppnå detta genom att placera en del bakpulver i öppna behållare spridda över hela rummet. Bakpulver är ganska effektiv i att absorbera dålig lukt, inklusive lukten av cigaretter. Du kan även utföra detta steg direkt efter skrubba dina väggar med ammoniaklösning. Den andra användningen är att minimera cigarett fläckar på tänderna. Istället för att använda din vanliga tandkräm, borsta tänderna två gånger om dagen med bakpulver pasta (vanligt bakpulver göras till en pasta genom att lägga lite vatten). Du kommer så småningom vänja sig vid lätt salt smak.
  • Peroxid rengöringsmedel. För cigarett fläckar på fingrarna och naglar, kan du använda ett finger bad gjord av en del väteperoxid blandat med lika delar varmt vatten. Fördjupa dina färgade händer i lösningen i ungefär fem minuter. Klar ofta och regelbundet, kan denna behandling minska fläcken på dina händer och naglar. Använd en fuktkräm efter behandling om dina händer blir för torr.

Att bli av med cigarett fläckar är lätt att göra med vanliga hushållsprodukter. Men om du verkligen vill bli av med cigarett fläckar permanent, är det enda sättet att gå till antingen sluta röka eller att röka utanför de områden som du inte vill ska färgas av röken.