E2h

Hur man kan bli av ringorm

Du kanske tror att det är en rund

Du kanske tror att det är en rund, rund mask under huden leda till att du skrapa oavbrutet. Detta är emellertid inte exakt det. Ringorm är inte en sorts mask. Det är faktiskt en infektion som orsakas av svampar. Det bildas när huden kommer i kontakt med svampen. Ja, det är det smittsamt att en lätt beröring kan överföra smittan från en värd till en annan. Dessutom innebär plocka denna hudsjukdom inte sin värd. Såväl människor som hundar, katter och andra djur kan lätt drabbas den. Tyvärr, bota ringorm är ganska utmanande. Det kan dock göras och du kan snabba upp det genom dessa tips.

Hur man kan bli av ringorm. Börja desinficering.
Hur man kan bli av ringorm. Börja desinficering.

  • Få det analyserat. Det första steget i att bli av denna sjukdom är att se om du verkligen har det. Om du är smittad och kliande fläckar på huden bildar en cirkulär foder av utslag, då du kanske vill se en läkare omedelbart. Få det diagnosen gör att du kan veta vad du har att göra med. Nu, om det är ditt husdjur som är smittad, sedan besöka veterinären och få dem behandlade. Men var försiktig när du hanterar dina husdjur så att du inte blir smittad själv.
  • Börja desinficering. Om du eller ditt husdjur har fått diagnosen ringorm, så du kommer förmodligen ordineras vissa läkemedel för att behandla det, är en kräm baserad medicin den mest förskrivna. Men innan de köper och tillämpning av grädde, måste du eliminera svampen i ditt hem. Kom ihåg att denna sjukdom är mycket smittsam. Som sagt om du behandlar den på din kropp med grädde men alla andra grejer i ditt hus fortfarande har svampen, så du snart kommer att få ringorm igen.
  • Med detta i åtanke, se till att tvätta allt som du eller ditt husdjur kom i kontakt med, t.ex. sängkläder, lakan, handdukar, kläder och liknande. Gör en grundlig tvätt för att eliminera svampen. Bortsett från dessa, försöka tänka på de andra objekten i ditt hus som kom i kontakt med den smittade område. Till exempel, om ringorm är på benen, så du kanske vill desinficera och rengöra dina stolar, soffa och säng. Om ditt husdjur har smittats, sedan desinficera mattan, golv och dörrar kommer att vara obligatorisk. Se till att fråga din läkare eller veterinär om vad kommersiella rengöringsmedel att använda för att eliminera svampen från ditt hushåll grejer.
  • Ta ett bad. Upprätthålla god hygien när du är smittad är avgörande. Detta kommer att rengöra den övre delen av den infekterade huden liksom hela kroppen. Badplats dag är viktigt. Dessutom, om du lever med andra människor, se till att de utövar god hygien också. Om möjligt, har hålla dem borta från allt du kommer i kontakt med.


När alla som har gjort

När alla som har gjort, kommer nästa steg att befria sig själv från ringorm vara att religiöst tillämpa salva eller kräm ordinerats till dig av läkare de infekterade områdena. I vissa fall, när ringorm är att svår, kan du behöva ta oral medicin som antibiotika och antihistaminer. Oroa dig inte, förr eller senare ringorm kommer att blekna och dö.